recent
Güncel Haberler

The Last of Us Dizisi Şimdiden Rekorlar Kırıyor ve Bu Sadece Bir Başlangıç

Ana Sayfa
The Last of Us Dizisi Şimdiden Rekorlar Kırıyor ve Bu Sadece Bir Başlangıç

BluTV'de her pazartesi yayınlanan The Last of Us, HBO için bir hit olmaya hazırlanıyor. Deadline'a göre ilk bölüm, HBO ve HBO Max akış platformlarında 4,7 milyon izleyici toplayarak dağıtımcının House of the Dragon'dan sonra on yıl içindeki en iyi ikinci dizisi oldu.

İçindekiler

HBO için yeni bir başarı

HBO'nun The Last of Us dizisi vizyona girmeden önce heyecan ve korku yarattı. Craig Mazin (Chernobyl) ve Naughty Dog dizisi yazarı Neil Druckmann'ın ortak yönetmenliğini yaptığı dizinin başrollerinde Pedro Pascal (Joel) ve Bella Ramsey (Ellie) yer alıyor.

Ancak, bir video oyununun dizi/film uyarlamasının önceki birçok uyarlama gibi başarısız olacağına dair endişeler vardı. Rotten Tomatoes'ta çok iyi bir 96 ve Metacritic'te 80 puan alarak eleştirel beğeni topladıktan sonra endişeler kısmen azaldı.

15 Ocak'ta (ülkemizde 16 Ocak sabahı) çivi çakıldı ve nihayet ilk bölüm yayınlandı. HBO ve HBO Max'te yayınlanan The Last of Us 4,7 milyon izleyiciye ulaştı. Platform için bu, son 10 yılda herhangi bir prodüksiyonun en büyük lansmanlarından birini temsil ediyor.

Hatırlatmak gerekirse, yan dizi House of the Dragon'un ilk bölümü HBO'da yaklaşık 10 milyon izleyici çekmişti. 2010 yılında Boardwalk Empire'ın ilk bölümü 4.81 milyon izleyiciyle HBO için en iyi başlangıç oldu.

Daha da iyi olacak sonuçlar

HBO için daha cazip olan, The Last of Us'ın ilk bölümünün toplam izleyicisinin, dağıtımcıya bağlı olarak bölüm başına toplam izleyici sayısının yalnızca %20-40'ı olması.

Özellikle bu rakamlar yalnızca bölümün yayınlandığı gündeki ve yalnızca HBO'nun akış hizmetlerindeki izleyicileri hesaba kattığı için. Kulaktan kulağa yayılan sözler ve platformun yoğun pazarlama kampanyası, şüphesiz önümüzdeki günlerde bu sayıları artırmaya yardımcı olacak.

The Last of Us dizisinin ilk sezonu dokuz bölümden oluşacak ve 10 yıl önce piyasaya sürülen serinin ilk oyununda (genişleme dahil) gerçekleşen tüm olayları kapsayacak.

Sezonun geri kalanı ilk bölüm gibiyse, HBO'nun izleyici açısından bir altın madeni olduğuna hiç şüphe yok. Ve özellikle Netflix'te Arcane ve Cyberpunk: Edgerunners alanında bir video oyunu uyarlamasıyla bu tür umut verici sonuçlara ulaşılıyor olması gerçek bir dönüm noktasına işaret ediyor.


Kaynak: Deadline

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent