recent
Güncel Haberler

Çin, Video Oyunlarından Sonra Marvel Filmlerine İzin Veriyor

Ana Sayfa
Çin, Video Oyunlarından Sonra Marvel Filmlerine İzin Veriyor

Çin, yabancı yapımlara açılmaya devam ederek Marvel filmlerinin kendi topraklarına dönmesine izin veriyor. 2023 yılı, Orta Krallık'ta bir açılış yılıdır. Gündemde elbette sınırların açılması var ama aynı zamanda sıfır COVID politikasının dayattığı neredeyse üç yıllık otarşinin sona ermesiyle birlikte elbette sınırların açılması ve aynı zamanda kültürel bir açılım var. Black Panther: Wakanda Forever ve Ant-Man and the Wasp: Quantumania filmlerinin ülkede inanılmaz bir şekilde gösterilmesi de bunu kanıtlıyor.

İçindekiler

Üç buçuk yıllık bir yasağın sonu

Çin yabancı üretim için ışıkları açıyor mu? Durum giderek daha fazla görünüyor. Kısa bir süre önce Batı video oyunlarının Çin platformlarına yeniden ithal edilmesine izin verdikten sonra, Marvel filmleri geri döndü.

Serinin gişe rekorları kıran iki filmi Black Panther: Wakanda Forever ve Ant-Man and the Wasp: Quantumania Çin sinemalarında gösterime girebilecek. Önümüzdeki Şubat ayında, Yeni Ay Yılından sonra halka açık olacak.

Marvel neredeyse üç buçuk yıldır Çin topraklarında fiilen yasaklıydı ve son olarak 2019'da Avengers: Endgame gösterime girmişti. Bu yasak Disney'e dünyanın en büyük ikinci pazarındaki bilet satışlarında birkaç yüz milyon dolara mal olmuştu.

Marvel birkaç nedenden dolayı geri plana itildi

Bir filmin Çin'de gösterime girmesine izin veren veya yasaklayan, Çin Komünist Partisinin Propaganda Departmanının bir kolu olan Çin Film İdaresidir. Ve son birkaç yıldır, her Marvel filmine "hayır" cevabını veriyor.

Resmi bir gerekçe gösterilmemekle birlikte bu kararın, LGBT karakterlerin veya Amerikan vatanseverliğinin Özgürlük Anıtı gibi sembollerinin ortaya çıkması, Çin-ABD gerilimi ve sona ermesi gibi çeşitli nedenlerle alındığı görülüyor. Chloe Zhao gibi Disney Çin kökenli rejim eleştirmenleri de rekorda rol oynadı.

Çin, James Cameron'ın son filmi Avatar: The Waterway'in vizyona girmesiyle Hollywood'un rahatlayacağına dair işaretler verdi. Yakın zamanda yatıştırmaya dönüş bekleyebilir miyiz?


KaynakThe Guardian

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent