recent
Güncel Haberler

The Last of Us Dizisi Oyundaki Kadar Etkileyici! 1. Bölümü İzledik

Ana Sayfa
The Last of Us Dizisi Oyundaki Kadar Etkileyici! 1. Bölümü İzledik

Aylarca bekledikten sonra, HBO dizisi The Last of Us'ı ve özellikle de ilk bölümü nefes nefese izledim! Naughty Dog'un yarattığı kıyamet sonrası evrene girmek elbette dizinin en hüzünlü sahnelerinden biri anlamına geliyor. Dizide nasıl görünüyor?

İçindekiler

HBO dizisi The Last of Us oyuna sadık kalacağını biliyorduk! Evet, ama ne kadar sadık kalacak? Dizi Joel ve kızı Sarah'nın bir kanepede değil, 1968 tarihli bir TV talk show ile başladı. Birkaç dakika sonra, hemen orijinal oyunun başlık ekranını hatırlatan bir çekimde 2023'te her şey normale dönüyor. 

Yine de güçlü bir başlangıç

Böylece konunun özüne geliyoruz. The Last of Us hayranlarının bildiği bir şey varsa o da girişin hoş olmadığıdır! Dizi oyunda göremeyeceğimiz gibi bazı ayrıntılar veriyor. Zombi virüsün geçmişi hakkında bazı aydınlatıcı bilgiler verdi. Cordyceps virüsünün (tüm taşıyıcılarını mantarlı ölümsüzlere dönüştüren) dışında, çok daha kişisel olan ikinci bir trajik olay daha var, Joel'in karakteri tamamen yeniden tanımlanıyor.

Peki Sarah'nın karakteriyle, tıpkı oyundaki gibi onu somutlaştırmadan nasıl bağ kurabilirsiniz? Kolayca, onun bakış açısına sadık kalarak. Video oyunu macerasının aksine HBO, kıyamet sonrası destana Joel'in kızı için sıradan bir günde, sabah başlıyor. Kahvaltıdan, doğum günü partisi hazırlıklarından, sınıftaki bir sahneden itibaren babasıyla arasında bariz bir bağ olduğunu görüyoruz.

Yaklaşan bir felaketin gelişi, normal görünen bir şeyin içine sızar ve ekranda çok sağlam bir sonuç ortaya çıkar. The Last of Us'ın büyüsü, gerçekliğe sıkı sıkıya bağlı yeni ve tanıdık bir yaklaşımla anında işliyor. Bahsedilen meşhur trajik olaya gelince, hiç şüpheniz olmasın: küçük gözyaşlarınızı dökeceksiniz!

Kaçakçı Robert

Bunun oyunun hakkını vermediği yönündeki eleştirileri almış olabilirim. Joel ve Tess'in kendilerini virüslerden (sporlardan) korumak için gaz maskesi taktıkları sahneyi neden göstermediler? Satıcı Robert'ı yakaladıkları kavgayı neden göstermediler?

Dizi oyunun tekrarı olmayıp detay zenginliği ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor. Naughty Dog'un video oyununun zengin detaylı dünyası ve sürükleyici hikaye anlatımıyla daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor.

The Last of Us Dizisi Oyundaki Kadar Etkileyici! 1. Bölümü İzledik
The Last of Us

Kusursuz bir uyarlama mı?

Şimdiye kadar HBO serisiyle ilgili bir şeyi sevdik: yeni unsurlar, oyuncular olarak zaten bildiklerimize gerçekten çok iyi uyuyor. Hiç şüphe yok ki, orijinal oyunun mutlak bir hayranı olsanız bile, yakın zamanda pes etmeyeceksiniz. Bir video oyunu karakterinin körlüğünün ötesinde, The Last of Us bir eldiven gibi uyuyor. Mikro toplumun nasıl çalıştığı (şiddeti oldukça korkutucu) ve bu kıyamet sonrası dünyanın bazı kahramanları arasındaki ilişki hakkında daha fazla şey öğreniyoruz.

Sonuç olarak, Naughty Dog'un çalışmasını uyarlamak harika bir başlangıç. Oyunculuk (Pedro Pascal, Bella Ramsey ve Anna Torv), senaryo ya da setler olsun, gerçeklik duygusu kusursuz görünüyor. Ama Joel (Pedro Pascal) ve Ellie (Bella Ramsey) ile ilk tanıştığımızda, video oyunu zihnime o kadar yerleşmişti ki, 2013 yapımı ilk oyundan tanıdığım "gerçek" Joel ve Ellie'ye hiç benzemediklerini hissettim. Ama oyunculuk dediğim gibi kusursuz.

The Last of Us en güzel şekilde ekrana aktarılmış. Gördüğünüz gibi, devam dizisini görmek için sabırsızlanıyoruz! Bir hafta sonra görüşürüz.


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent