recent
Güncel Haberler

The Last of Us Dizisi, Bu Yeni Özellikler Tek Kelimeyle Harika! 2. Bölüm

Ana Sayfa
The Last of Us Dizisi, Bu Yeni Özellikler Tek Kelimeyle Harika! 2. Bölüm

Olağanüstü bir maceraya zemin hazırlayan ilk bölümle Joel, Tess ve Ellie, Boston yıkıntıları arasındaki yolculuklarına devam ediyor. Amacı, eski Kongre Binası'nda bir ateş böcekleri takımı bulmaktır. İşte ikinci bölüm incelememiz.

Artık her Pazartesi sabahı küçük bir randevumuz var. The Last of Us serisinin ilk bölümünü yaptığımız gibi yeni bölümünü oturup inceliyoruz. Bize oldukça sağlam görünen bir başlangıç, evrene yeni unsurlar getirmeyi başarıyor. Aynı zamanda oyuncuları da cezbediyor.

İçindekiler

Şimdi Bölüm 2'nin nasıl bir yol seçtiğini görme zamanı... Boston'un tehlikeli kalıntıları arasından geçen, pek de belirgin görünmeyen bir yol.

Bilimsel bakış açısı, harika seçim

İşleri karmaşıklaştırmaya gerek yok, girişle başlayalım. Bir kez daha, ortak yaratıcılar Craig Mazin ve Neil Druckmann, video oyununda daha önce hiç görülmemiş bir sahneyle açılışı yapıyor. İlk bölümde olduğu gibi Cordyceps mantar virüsünü bilimsel açıdan ele alan bir sahne. Ancak bu sefer çok daha somut bir şeyle karşı karşıyayız...

Bütün bunlar Endonezya'da 2003'te, pandemi başlamadan birkaç gün önce başlıyor! Virüs bulaşan ilk kişilerden biri keşfedilir ve yerel yönetim neler olup bittiğini öğrenmek için bir uzmanı çağırıyor. Fazla ayrıntıya girmeden, ayrıntılı olarak ağırbaşlı ama dokunaklı bir şekilde sahnelenen aşağıdaki konuşma kan dondurucu. HBO, Naughty Dog evrenini somut ve gerçekle bir kez daha birleştirerek sizi daha fazlasını öğrenmek istemenize neden oluyor.

The Last of Us Dizisi, Bu Yeni Özellikler Tek Kelimeyle Harika! 2. Bölüm
Ellie & Tess

"Bilim insanının her şeyin bittiğini söylediğini duymak sadece korkutucu değil, aynı zamanda bunu kabul ettiği an ve yüzündeki dramı görebilmek de bu uyarlamaya özgü bir şey ve bunu gösterebildiğimiz için çok mutluyum (...) Etrafında olup bitenleri ne kadar gerçek hale getirebilirsek, hikayenin kalbi de o kadar gerçek olacaktır" - Craig Mazin, The Last of Us HBO'nun ortak yaratıcısı (Les Numériques, 7 Ocak 2023)

Çok güzel bir prodüksiyon değeri

Bunu söylemek saçma gelebilir ama The Last of Us serisi, bunun gibi fikirlerle oyunun en büyük hayranlarını bile şaşırtmayı başarıyor. 2013 yapımı senaryosuna çok sadık kalan ana hikaye gün ışığına çıktığında bile, oyuncuların ve mekanların gerçekliği hemen ortaya çıkıyor. HBO burada çok etkileyici bir uyarlama işi ortaya koyuyor. Bölüm 2'de video oyunundan bazı fotoğraflar ve yerler buluyoruz: Kongre Binası, Otel ve Müze. Evet, burada serinin ilk kaçışlarını inceliyoruz, tiz sesi birçok oyuncunun aklını başından alan ikonik bir yaratık...Bir kez daha, tasarım kusursuz, tıpkı keşfedilmeden önceki gerilim birikimi gibi...Sonra, enfekte hakkında öğrendiğimiz harika bilgiler var. Ama bu, keşfetmenin verdiği zevkin bir sırrı..

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent