recent
Güncel Haberler

Disney, Netflix, Apple, Amazon: Oscar'da Kim Zirveye Çıkıyor?

Ana Sayfa
Disney, Netflix, Apple, Amazon: Oscar'da Kim Zirveye Çıkıyor?

2023 Oscar kazananlarının kim olacağını öğrenmek için önümüzdeki Mart'a kadar beklememiz gerekecek. Bakalım bu arada büyük stüdyolardan en çok adaylığı kim alacak.

İçindekiler

SVoD gittikçe daha fazla temsil ediliyor

Film endüstrisinin durumunu resmi eleştiri merceğinden değerlendirmek için birçok göstergeden yalnızca biri olsa da, Oscar adaylıklarını incelemek her zaman ilgi çekicidir. Bu 2023 baskısı bir istisna değildir ve sonuçlar 12 Mart'ta açıklanacaktır. 

Genel olarak, Walt Disney/Searchlight Pictures 22 olası heykelcikle başı çekerken, onu 15 ile Netflix ve 13 ile Warner Bros, ardından 9 ile Paramount ve 8 ile Universal Pictures izliyor, Apple TV+ ve Amazon Prime Video ise 2'şer adaylıkla adaylıkları kapatıyor.

Aday gösterilen filmlerin detaylarına geçelim

Disney, beş kez aday gösterilen ve şu anda Disney+'ta yer almayan Marvel's Black Panther: Wakanda Forever'a özel bir teşekkür borçlu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Avatar: Suyun Yolu da en iyi film kategorisi de dahil olmak üzere 4 kez aday gösterildi.

Netflix'te, SvoD hizmetini listenin başına getiren savaş filmi, Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok. Film, Her Şey Her Yerde Aynı Anda için en az 9 kez ve 11 olası ödül için aday gösterildi. Netflix ayrıca, 2022 yılı boyunca platform için olumlu eleştirilerin gerçek bir itici gücü olan animasyon filmleri Pinokyo ve Deniz Canavarı'na da teşekkür edebilir.

Warner Bros.'ta Batman, DC'nin onurunu 3 adaylıkla kurtarırken, Elvis 8 olası ödülle en çok adaylığı aldı. Top Gun: Maverick, Paramount Global için 6 adaylıkla iyi gidiyor. Aynı şey 7 adaylık alan The Fabelmans ve Universal Pictures için de geçerli.

Ancak Apple TV+, Coda ile En İyi Film ödülünü kazanan ilk yayın hizmeti olmasına rağmen bu yıl yalnızca iki kez aday gösterildiği için hayal kırıklığına uğradı. The Kid, the Mole, the Fox and the Horse, En İyi Kısa Animasyon Filmi ödülünü alırken Brian, Tyree Causeway'de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanabilir.


KaynakTechCrunch

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent