recent
Güncel Haberler

Android'de, Artık Özel Sekmelerinizi Gerçekten Koruyabilirsiniz, İşte Nasıl?

Ana Sayfa
Android'de, Artık Özel Sekmelerinizi Gerçekten Koruyabilirsiniz, İşte Nasıl?

Google, Chrome tarayıcıdaki gizli sekmeleri bir kod veya biyometrik telefon kimlik doğrulamasıyla kilitlemenizi sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sunuyor.

Önceden, bu ekstra güvenlik katmanını etkinleştirmek için Chrome'un deneysel "flags" bölümünden geçilmesi gerekiyordu.

İçindekiler

Navigasyonun geri kalanından tamamen izole edilmiş bir dünya

Bir telefonun veya tabletin içeriği yalnızca sahibinin elinde gizlidir. Cihaz çalındığında veya ödünç alındığında durum değişiyor... Bunu göz önünde bulunduran Google, kullanıcılarının aramalarının gizliliğini korumak için cihaza özel yeni bir yerel koruma geliştirdi. Şirket bir blog gönderisinde "[Artık] kesintiye uğramış bir özel göz atma oturumunu sürdürdüğünüzde biyometrik kimlik doğrulaması isteyebilirsiniz" dedi. Başka bir deyişle, Chrome kullanıyorsanız ve uygulamalar arasında geçiş yapıyorsanız, bunlara erişmek için özel sekmelerinizin kilidini açmanız gerekir. Bu, klasik sekmeleri etkilemez, bunlara hâlâ erişilebilir.

Saniyeler içinde etkinleştirilebilen bir fonksiyon

Android telefonunuzda bu seçeneği etkinleştirmek için:

  • Üst üste üç küçük nokta bulunan simgeye dokunarak Chrome tarayıcı ayarlarınıza gidin,
  • 'Gizlilik ve Güvenlik' bölümüne gidin,
  • Chrome'u kapattığınızda "Gizli" sekme kilidini etkinleştirin.

Kilit açıldıktan sonra, özel göz atma sekmelerinize erişmek için şifrenizi girmeniz veya parmak izlerinizi veya yüzünüzü kullanmanız gerekir. Aksi takdirde, hassas bilgiler içermeyen boş bir ekran giriş engeli olarak görünür.

Bu güncelleme, Google'ın çevrimiçi güvenliği önlemeye daha fazla odaklandığı bir zamanda geldi. Bu nedenle Kaliforniya devi, Chrome için bir dizi ek önlem üzerinde çalışıyor. Bunlar, Saldırıya Uğramış Parola Tarayıcısı ve Çevrimiçi Güvenlik Kılavuzu'ndaki iyileştirmeleri içeriyor. Gizlilik yönetimi konusundaki iç güvensizlik de dahil olmak üzere güvensizliği ortadan kaldırmak için yeterli olacak mı?


Kaynak: Blog Google, The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent