recent
Güncel Haberler

Xbox Serisi, Cüzdanınızı Zarar Verecek Bir Duyuru, Oyunlar Zamlandı!

Ana Sayfa
Xbox Serisi, Cüzdanınızı Zarar Verecek Bir Duyuru, Oyunlar Zamlandı!

Bu beklenen bir şeydi, artık resmiyet kazandı. Microsoft, Xbox Series X ve S oyunları için fiyat artışını onayladı. İşte ödemeniz gereken tutar ve artışın ne zaman geçerli olduğu.

Fiyat artışı devam ediyor. Birkaç hafta önce Sony, PS5'in fiyatını yaklaşık 50 Euro artırdı, ancak konsol bulmak zor. Bu piyasada bir ilk ve henüz Microsoft uyarmıştı. Xbox tarafında da fiyat artışları bekleniyordu ancak bunların konsollarla mı, Xbox Game Pass'le mi yoksa oyunlarla mı ilgili olacağı bilinmiyordu. İlk yanıt bizde ve cüzdanınız bundan zarar görecek.

Xbox Serisi oyun fiyatları artıyor

Xbox, sektördeki diğer büyük yayıncıların arasına katılmaya hazırlanıyor. Yeni nesle geçiş ve mevcut ekonomik durumla birlikte birçok piyasa katılımcısı oyunlarının satış fiyatını artırıyor. Microsoft, 2023'ün başından beri Xbox serisi üzerinde geliştirdiği yapımlarda nihayet aynısını yapacak. Bunlar arasında Forza Motorsport, Redfall ve 60$'dan 70$'a veya Avrupa'da 80€'a çıkacak merakla beklenen Starfield yer alıyor.

"Fiyatlar bu oyunların içeriğini, kapsamını ve teknik karmaşıklığını yansıtır. Bu oyunlar Xbox ekiplerimiz tarafından geliştirildiğinden, çıkış gününde Xbox Game Pass'te de mevcut olacak." Redmond şirketi sözcüsü diyor. Bu duyuru kesinlikle acı verici ama şaşırtıcı değil. Phil Spencer bu yılın başlarında, yeşil markanın oyunların mevcut fiyat noktasını süresiz olarak elinde tutamayacağı konusunda uyardı.

Bu nedenle, şu anda herhangi bir fiyat artışından etkilenmeyen Game Pass iyi plan olmaya devam edecek. Xbox Series X ve S konsollarına gelince, aynı muameleyi görüp görmeyeceklerini bilmek imkansız. Her halükarda Microsoft, konuyu IGN'deki tartışmayı reddetti.


Kaynak: IGN

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent