recent
Güncel Haberler

The Last of Us Dizisi Şiddet Sansürlendi, Ama İyi Bir Sebeple

Ana Sayfa
https://res.cloudinary.com/get4games/image/upload/v1672084949/The_Last_of_Us_Dizisi_%C5%9Eiddet_Sans%C3%BCrlendi_Ama_%C4%B0yi_Bir_Sebeple_saae31.webp

The Last of Us dizisi oyuna sadık olacak, ancak her açıdan değil. Aslında şiddet oyunlardakinden çok daha az olacak ama bunun iyi bir nedeni var.

Hayranlar nefeslerini tutarken HBO dizisi The Last of Us yavaş yavaş yayına giriyor. Oyuncu kadrosunun tamamını kostümlü olarak, dizinin ortaya çıkarmayı amaçladığı sırlardan bazılarını ve çok sayıda görüntüyü zaten gördük, ancak The Last of Us lisansının yaratıcısı Neil Druckmann bize seri ile oyunlar arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi veriyor.

The Last of Us serisi ilk oyundan daha az şiddet içeriyor

SFX dergisinin sonraki birkaç sütununda, adam şiddete geri dönüyor ve seride oyunlardan çok daha az yer alacağını duyuruyor. Çok şiddetli olduğu düşünülen bir tür video oyunu sansür biçimi. Ancak Neil Druckmann bunu kötü bir şey olarak görmüyor çünkü serinin yapımcılarının oyunlarda olduğu kadar hemoglobin göstermemesi için çok iyi sebepleri olduğunu açıklıyor.

Joel ile bağlantı kurmak ve duygularını hissetmek için belirli bir düzeyde tamamen mekanik aksiyona ve şiddete ihtiyacımız vardı, ancak bu pasif bir ortamda olmaz. Yazım sürecinin başlarında Craig Mazin ve HBO'dan duymaktan hoşlandığım şeylerden biri şuydu: "Gerekli olmadıkça tüm şiddeti keselim. Bu, şiddeti oyundakinden daha etkili hale getirdi çünkü sadece tehdidi gösterdiğinizde ve karakterlerin tehdidine tepkisini gördüğünüzde daha da korkutucu oluyor. Enfekte olanların tıklayıcı olduğu ortaya çıkarsa, insan soyunun tükenmesine neyin neden olduğunu ve herkesin bundan neden bu kadar korktuğunu gerçekten anlamış oluyoruz. Neil Druckmann, SFX de Gamesradar aracılığıyla +

Başka bir deyişle, The Last of Us serisi, büyük şov ve vahşetten çok insani yönüne odaklanmalıdır. Serinin amacı, enfekte olanı her zamankinden daha korkunç ve tehditkar hale getirmektir; Oyundayken çok fazla kanlı öldürme eğilimi gösteriliyor. Bu nedenle şiddet, oyunlarda olduğu gibi gereksiz olmayacaktır. Daha genel olarak, gerilim lehine daha az mevcut olması gereken eylemdir.

Temel oyun, ikinci yapıttan daha az şiddetli ve kanlı olsa da, cinayetlerin hâlâ oldukça şiddetli ve acımasız olduğunu söylemek gerekir. Dizinin yapımcıları ve HBO, dizilerini AMC'nin kült dizisi The Walking Dead'in bir klonuna dönüştürmek istemiyor. Şimdi ne kadar başarılı olduklarını göreceğiz.


Kaynak: Gamesradar

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent