recent
Güncel Haberler

Epic Games, Gerçek Nesneleri 3B Modellere Dönüştüren Bir Uygulama Sunuyor

Ana Sayfa
Epic Games, Gerçek Nesneleri 3B Modellere Dönüştüren Bir Uygulama Sunuyor

Epic Games, pratik ve ergonomik araçlar sağlayarak oyun ve diğer program geliştiricilerine yardım etmeye her zaman hazır görünüyor.

Amerikan şirketi, 3B sanal nesnelerin oluşturulmasını büyük ölçüde kolaylaştıracak bir uygulama başlattı.

Fark yaratan bir uygulama (RealityScan)

Epic Games, Unreal Engine sayesinde birkaç yıldır içerik üreticilerinin yanında yer alıyor. Bunu anlamak nispeten kolay, ancak Fortnite'ın arkasındaki şirket bununla yetinmedi. Aslında, şimdi 3D modellerin oluşturulmasıyla uğraşıyor. Her zaman kolay olmayan ve yeni başlayanlar için zor olabilecek bir görev.

Bu, RealityScan uygulamasının hayatımızı kolaylaştırmak için ortaya çıkıyor. iOS aracılığıyla indirilebilir ve bir video oyununda veya başka herhangi bir projede kullanılabilecek bir 3B model oluşturmak için ortamımızdaki gerçek bir nesneyi taramak için kullanılır. Tek yapmanız gereken, söz konusu nesneyi olası tüm açılardan fotoğraflamak. Hatta bir ısı haritası en iyi çekim açılarını gösteriyor ve ardından her bir görüntü artırılmış gerçeklikte gösteriliyor.

Kullanımı oldukça kolay

Tarama tamamlandığında RealityScan, modelleri çevrimiçi bir 3B oluşturma ve barındırma sitesi olan Sketchfab'e aktarabilir. Bu platformdan, bir yaratımı Unreal Engine gibi birden çok ortama aktarmak mümkündür. Son olarak, nesnenin yalnızca gelişen oyuna yerleştirilmesi gerekir.

İlk geri bildirimlere göre, RealityScan'in kullanımı nispeten kolaydır. Ancak, iyi bir kamerası olan bir iPhone veya iPad'e sahip olmanız önemle tavsiye edilir. Gelecek yıl için bir Android sürümü planlanıyor.


Kaynak: The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent