recent
Güncel Haberler

NVIDIA Popüler GeForce RTX 2060'ın Üretimini Durdurdu

Ana Sayfa
NVIDIA Popüler GeForce RTX 2060'ın Üretimini Durdurdu

NVIDIA, en popüler grafik kartlarından biri olan RTX 2060'ın ve SUPER sürümünün üretimini durdurduğunu duyurdu.

Steam'deki en popüler ikinci ekran kartı, 3 yıllık sadık hizmetin ardından kullanımdan kaldırıldı.

Bir devrin sonu

Steam'in Donanım araştırmasına göre, RTX 2060, 2019'da piyasaya sürülmesinden bu yana fazla oyuncunun bilgisayarına girmeyi başardı. RTX 2060, kısmen ışın izleme ve DLSS desteğine sahip en ucuz grafik kartı olduğu için Steam'deki en popüler ikinci grafik kartıydı.

Bu model o kadar popüler oldu ki, NVIDIA daha sonra iki farklı versiyonda daha piyasaya sürdü: 2020'de piyasaya sürülen SUPER sürüm ve ardından Aralık 2021'de 12 GB sürüm. Bu, kısmen o sırada kripto madencilerinin açgözlülüğünü önlemek için tasarlanmıştı.

Ne yazık ki, NVIDIA, RTX 2060 ve SUPER'ın üretimini sonlandırmayı planladığı için tüm güzel şeylerin sonu gelmek zorunda. Amerikan devi, ortaklarından bu modellerin tedarikini ay sonuna kadar sınırlamalarını da istedi.

Gençler için zaman

Bu nedenle, RTX 2060, RTX 3050'nin devralmasıyla yavaş yavaş piyasadaki en uygun fiyatlı RTX ve DLSS uyumlu grafik kartı olarak tahtını yavaş yavaş bırakacak. Stoklar kaldığı sürece (ki bu uzun sürmeyecektir), RTX 3000 veya RTX 4000 neslinden çok daha düşük bir fiyata bir RTX 2060 veya SUPER satın almak mümkün olacaktır.

Pek çok PC oyuncusu için üzücü bir durum, ancak NVIDIA için gelecek nesillere yer açmak için bir fırsat. RTX 3000'e erişmek hala nispeten zor olsa da, zamanla daha fazla kullanılabilir hale gelecektir.

Bu arada, en yeni RTX 4000 nesli, diğer şeylerin yanı sıra fahiş fiyatlar ve adaptör arızalarıyla manşetlere çıkıyor. Bir sonraki RTX 4080, sizi terletecek fiyatlarla 16 Kasım'da piyasaya çıkıyor.


KaynakMyDrivers

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent