recent
Güncel Haberler

Netflix'te Yeni Özellik Artık Cihazlarınızın Bağlantısını Kesebilirsiniz

Ana Sayfa
Netflix'te Yeni Özellik Artık Cihazlarınızın Bağlantısını Kesebilirsiniz

Netflix nihayet bir hesaba bağlı cihazların bağlantısının kesilmesinin daha ayrıntılı yönetimine olanak tanıyan bir özelliği kullanıma sundu. Artık belirli bir cihazın bağlantısını kesmek mümkün.

Netflix hesabı üzerindeki işgalcilerin sonu

Bir Netflix hesabı sahibi, belirli bir cihazdaki hesabına erişimi uzaktan engellemek istediğinde, şimdiye kadarki tek çözüm, şifreyi değiştirmek veya tüm cihazların bağlantısını toplu halde kesmek oldu. Özellikle hesaplarını başkalarıyla paylaşanlar için pek uygun değil. Ancak, bu rahatsızlıklar artık geçmişte kaldı.

Artık, hesap ayarlarının (hem mobil hem de web) "Erişim izinlerini ve cihazları yönet" sayfası, seçtiğiniz ayrı cihazların bağlantısını uzaktan kesme olanağı sunuyor. Tatilde kullandığınız ve çıkarmayı unuttuğunuz otel TV'nizin fişini çekmek veya eski sevgilinize erişimi engellemek için kullanışlı.

Hesabınız üzerinde daha fazla bilgi ve kontrol

Netflix'te Yeni Özellik Artık Cihazlarınızın Bağlantısını Kesebilirsiniz
© Netflix

Netflix, bu özelliği zaten sunan Prime Video'yu yakalayarak bu özelliği ekliyor. Disney+'ta durum böyle değil; Disney+ yalnızca tüm cihazlarınızın eşlemesini aynı anda kaldırmanıza izin veriyor.

Öte yandan Netflix, bu siteye bağlı bir hesapla ilişkili cihazların Amazon'dan daha zengin ve daha doğru bir görüntü sunuyor. Son kullanma tarihini ve saatini, cihazın (TV, akıllı telefon...) türünü ve markasını ve yayın yerini de bulabilirsiniz.

Bu, örneğin, şifrenizin güçlü olduğunu ve hesabınızla ilgisi olmayan birinin hesabınızı ele geçirdiğini doğrulamak için kullanışlıdır.

Son birkaç hafta içinde Netflix, yeni özelliklerini çoğalttı. Son profil değişikliğini yeni bir hesapla hatırlayalım. Bu, birinin hesabınızdan çıkış yapmadan önce listesini ve görüntüleme geçmişini kendi hesabına taşımasına olanak tanıyan kullanışlı bir özellik.


Kaynak: Engadget


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent