recent
Güncel Haberler

Instagram, Kullanıcılarının Yaşını Doğrulamak İçin Bir Özellik Sunuyor

Ana Sayfa
Instagram, Kullanıcılarının Yaşını Doğrulamak İçin Bir Özellik Sunuyor

Instagram, birden fazla ülkede test edildikten sonra Avrupa'daki sosyal medya kullanıcılarının yaşını doğrulayacak yeni bir video selfie özelliğini kullanıma sunuyor.

Instagram Pazartesi günü, en gençlerin güvenliğini artırmak için platform üyelerinin yaşını doğrulamayı amaçlayan yeni bir özelliğin kullanıma sunulduğunu duyurdu. ABD firması, son birkaç ay içinde Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Brezilya'da yapılan testlerin kesin sonuçlar verdiğine inanıyor. Bu doğrulama aracı nasıl çalışacak?

Instagram'da yaşınızı selfie ile doğrulanacak

Instagram, Avrupa'da "Video selfie kaydet" özelliğini resmi olarak başlattı. Yaş doğrulama çözümlerinde uzmanlaşmış bir şirket olan Yoti ile ortaklaşa geliştirilen bu sistem, bağlı kişinin yaşı hakkında bir tahmin sağlıyor.

Yapay zeka sayesinde araç, yüz özelliklerine göre kullanıcının yaşını tahmin edebiliyor. Instagram'a kaydolmak isteyen herkesin, güvenilir bir üçüncü taraf Instagram sağlayıcısı olan Yoti'nin analiz ettikten hemen sonra kaldıracağını söylediği bir selfie videosunu kaydetmesi gerekiyor. Daha sonra kullanıcıdan videoyu doğru şekilde kaydetmesi istenir.

Yoti'nin politikalar ve düzenlemeler başkanı Julie Dawson, "Yüz yaşı tahmin teknolojimiz gizliliği koruyan bir çözümdür" diyor ve ekliyor: "Bunu, sizin yaşınızı kanıtlamanıza gerek kalmadan, herkese yaşlarını kanıtlamak için güvenli bir yol sağlamak için tasarladık. Bu çözüm, reşit olmayanların kullanıcı gizliliğini korurken yaşa uygun içeriğe erişmesine izin verebilir. Bugünkü duyuru, daha güvenli çevrimiçi ortamlar oluşturmak için doğru yönde atılmış bir başka adımdır."

Instagram, Kullanıcılarının Yaşını Doğrulamak İçin Bir Özellik Sunuyor
Genç Instagram kullanıcılarının yaşlarını doğrulamak için artık üç yolu var © Instagram

Teknolojinin bir kimliği tanımadığına dikkat edilmelidir. Yalnızca yaş tahmini verir ve  %100 güvenilir bir çözüm değildir.

Instagram, kullanıcının yaşını doğrulamak için üç yol sunuyor

Bugün, Instagram'a kaydolmak isteyen herhangi bir kullanıcı en az 13 yaşında olmalıdır. Birisi Instagram'da doğum tarihini değiştirerek 18 veya daha büyük olduğunu göstermeye çalışırsa, platform kimlik yükleyerek, ortak arkadaşlarının yaşlarını doğrulamasını isteyerek veya şimdi video selfie'leri aracılığıyla yaş doğrulaması isteyecek.

Instagram, 18 yaşın altındaki topluluk üyelerini daha güvenli hale getirmek istedi. Video özçekimlerine ek olarak, sosyal ağ onlara özel profiller için varsayılan bir ayar sunuyor ve istenmeyen kişileri (yani, kullanıcılar tarafından tanınmayan yetişkinleri) engellenmesini de sunuyor. Reklam hedefleme seçeneklerini kısıtlamak da Instagram tarafından sunulan bir araçtır.

2019'dan beri internet kullanıcılarının Instagram'a kaydolurken yaşlarını girmeleri gerekiyor. Bugün, meta-bağlı kuruluşun, genç bağlı kuruluşlarının yaşını doğrulamak için çeşitli yolları vardır. Ve bu sadece iyi bir şey olabilir.


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent