recent
Güncel Haberler

Google Play Games, Video Oyun Mağazası PC'ye Geliyor!

Ana Sayfa
Google Play Games, Video Oyun Mağazası PC'ye Geliyor!

Windows 10'un piyasaya sürülmesinden bu yana en çok beklenen özelliklerden biri olan mobil oyunlar, çok yakında bilgisayarlarımıza geliyor.

Geçen Aralık ayında Google, bu yeni özelliğin 2022 yılına kadar kullanıma sunulacağını duyurdu. Ve bu söz adım adım gerçekleşiyor...

Artık telefona gerek yok mu?

Uzun süredir bildiğimiz gibi, Microsoft video oyunlarıyla yakından ilgileniyor. Bu strateji, mobil oyunları herhangi bir Windows PC'den erişilebilir hale getirirken Xbox Game Pass teklifini sürekli olarak zenginleştirmeyi içerir. Bu amaçla Amerikan şirketi, bu işlevsellik için özel olarak bir uygulama geliştiren Google ile el ele çalışıyor.

Google Play Oyunlar adlı uygulama şu anda birkaç ülkede test ediliyor. Beta sürümü kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri'ne geldi ve şu anda Brezilya, Malezya, Filipinler, Meksika, Singapur ve Kanada'da indirilebilir. Şimdiye kadar yalnızca bu yılın başlarında Asya ve Avustralya'da piyasaya sürüldü.

Oldukça sınırlı bir katalog

Maalesef Avrupa ülkelerinin sabırlı olması gerekecek. Aslında Google, kıtamızdaki testlerin başlaması için kesin bir tarih açıklamadı. Google Play Oyunlar ülkemizde ilk kez sahneye çıktığında haberdar olmak için kaynakta verilen adrese kayıt olmanız yeterli.

Şu anda PC'deki uygulama aracılığıyla 85 mobil oyun oynanabiliyor. Listede Just Dance Now, WWE SuperCard ve Cookie Run: Kingdom yer alıyor. Bu oyunları oynamak için sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir.

  • İşletim sistemi: Windows 10 veya 11
  • Dört fiziksel çekirdekli işlemci
  • Grafik kartı: Intel UHD Graphics 630 (veya üstü)
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Boş alan: SSD üzerinden 10 GB

Veri senkronizasyonu, bir mobil cihazdan başlatılan bir oyuna PC'de devam etmemize ve bunun tersini yapmamıza olanak tanır.


KaynakEngadget, Google

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent