recent
Güncel Haberler

Çinliler 20 Yıldır İlk Kez Daha Az Video Oyunu Oynuyor

Ana Sayfa
Çinliler 20 Yıldır İlk Kez Daha Az Video Oyunu Oynuyor

Düşen gelirler, sınırlı oyun süresi... Orta Krallık'ta video oyunu pazarı sıkıntılı. Çin'deki video oyunu pazarı 20 yıldır ilk kez düştü. Video oyunu pazarındaki gelir, yıllık yüzde 2,5 düşüşle 45,4 milyar dolara geriledi. 

Niko Partners, birkaç pazar araştırması yaptıktan sonra bu rakamları sunuyor ve Çin pazarının, son yıllarda Pekin tarafından uygulanan ve hem oyuncuları hem de yerel yayıncıları etkileyen ciddi düzenleyici kısıtlamaların sonuçlarından zarar gördüğüne dikkat çekiyor.

Yaklaşık 40 milyon Çinli 2022 yılında oyun oynamayı bıraktı

Hızla düşen göstergeler arasındaki hareketlere bir göz atalım. Toplam oyun gelirinin %66'sını oluşturan mobil oyunlara yapılan harcamalar yıllık bazda %5,1 düşerken, toplam sektör gelirinin %30'unu oluşturan PC oyunları dönem içinde %2,1 arttı.

Yıl sonuna kadar Çin'in tüm platformlarda toplam 700 milyonun biraz üzerinde oyuncuya sahip olması bekleniyor. Bu, art arda ikinci düşüş yılı. Niko'nun tahminlerine göre bu yıl Çin'de "39 milyon genç oyuncu oyun oynamayı bıraktı". Bu düşüşlerin nedeni tam olarak nedir?

2019 itibariyle Pekin, 18 yaşın altındakiler için sokağa çıkma yasağı ve oyun oynama süresini sınırlamaya karar vermişti. Rejim, oyunculardan tüm çevrimiçi oyunlar için gerçek kimliklerini ve doğum tarihlerini vermelerini isteyerek çevrimiçi anonimliğe son verdi.

Giderek sıkılaşan düzenleyici sınırlar

Ağustos 2021'de Çin, genç oyuncuları arasında bağımlılıkla mücadeleyi güçlendirmek için 18 yaşın altındaki oyuncuların video oyunları oynarken geçirdikleri süreyi haftada üç saatle sınırladı.

O zamana kadar Çinli gençlerin oyun oynama süresi günde 90 dakika ile sınırlıydı. Ancak, çevrimiçi medya ve video oyunlarını düzenleyen Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA), giderek daha mütevazı olan bu özgürlüğü Cuma, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde akşam 8'den akşam 9'a kadar sadece bir saatle sınırlamaya karar verdi. Oynatma süresi kısaldı.

Uzmanlar çok kısa vadede şüpheci olabilirken, orta vadede çok daha az şüphecidirler. "2026 yılına kadar Çin video oyun pazarının 750 milyondan fazla oyuncuya sahip olacağını ve 53 milyardan fazla gelir elde edeceğini tahmin ediyoruz. Yeni oyunların ortaya çıkması ve sektöre uygunluk, topun tekrar dönmesine yardımcı olabilir.


KaynakNiko Partners

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent