recent
Güncel Haberler

TikTok'un Canlı Yayın Güncellemeleri, Neden 18'lerden Canlı Yayın Başlatıyor?

Ana Sayfa
TikTok'un Canlı Yayın Güncellemeleri, Neden 18'lerden Canlı Yayın Başlatıyor?

Platform, genç kullanıcıları korumak için bu seçeneği önümüzdeki haftalarda uygulayacak. TikTok, gençler tarafından kullanılan bir sosyal medya, bu nedenle izleyicilerini uygunsuz yorum ve davranışlardan korumak için özel bir sorumluluğu olduğunu biliyoruz.

TikTok, genç topluluğunu hassas içerikten korumaya kararlı

Platform, cinsel içerik veya nefret söylemi içeren videoları tespit etmek için birden fazla yapay zeka sistemi sunduğunda, hizmette yayınlanan hayatları kontrol etmek daha da zorlaşıyor.

Son haftalarda TikTok, platformu gençlerin küçük bir ücret karşılığında çıplak soyunmalarını izlemek için kullanan veya hatta genç kullanıcılar okullarında bir çekim yapmakla tehdit etmeleriyle ilgili birçok tartışmanın odak noktası oldu.

Bu nedenle sosyal ağ, genç kullanıcıları belirli çalışanların belirli sözlerinden veya yorumlarından daha iyi korumak için canlı video hizmetinin belirli parametrelerini değiştirmeye karar verdi.

Canlı videoların oluşturulması yakında 18 yaşından büyükler için ayrılacak

İşte bu yüzden TikTok, yetişkinlere yönelik canlı videoların oluşturulmasına izin veren yeni bir seçenek sunarak vidayı sıkacak. Bu odalar, yaratıcıların izleyicilerin yaşı hakkında endişelenmesine gerek kalmadan kaba yorumları veya daha hassas konuları barındırabilecek. Bu yapılandırma önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Platform ayrıca, içerik oluşturuculara, kötüye kullanımı ve kötüye kullanımı önlemek için canlı yorumda belirli anahtar kelimeleri engelleme olanağı sunacak.

Ancak TikTok, aylık abonelik için özel ve genellikle müstehcen içeriğe erişim sunan platform OnlyFans ile rekabet etmeye çalışmıyor. Çin sosyal ağı hâlâ pornografi veya çıplaklık dağıtımına izin vermiyor.

Ancak 23 Kasım'dan itibaren yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcıların canlı videolar oluşturmasına izin vererek daha da ileri gidecek. En küçükler, kötü niyetli izleyiciler tarafından saldırıya uğramamak için yalnızca canlı içeriği izleyebilir. Bu yeni ayar, canlı videolardaki gençlerin sayısını önemli ölçüde azaltacaktır.

Son olarak, TikTok sunucuları, içeriklerinin görüntüleyenlerini sınırlamak için yakında diğer kullanıcıları bir ızgara görüntüleme sistemi aracılığıyla canlı yayınlarına davet edebilecek.


KaynakEngadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent