recent
Güncel Haberler

Riot Games, Online Oyunları İçin Wargaming Sydney'i Satın Aldı

Ana Sayfa
Riot Games, Online Oyunları İçin Wargaming Sydney'i Satın Aldı

League of Legends ve Valorant'ın geliştiricileri Riot Games, Wargaming'in Sydney stüdyosunu satın aldı. Riot Sydney, geliştirme ekibinin online oyun altyapısındaki uzmanlığından yararlanacak.

Riot, online oyunlarına odaklandığından, benzer bir ücretsiz modele sahip bir geliştiriciden satın almak mantıklıdır. Wargaming, World of Tanks ve World of Warships gibi rekabetçi MMO'ları ile tanınır. online oyunlar için geliştirilmiş Sydney stüdyo deneyimi, Riot'un hayranlara tutarlı içerik sunmaya devam etmesine yardımcı olacak.

Wargaming ilk olarak 2012'de daha sonra BigWorld Technology olarak bilinen Sydney stüdyosunu satın aldı. Şirket, MMO'lar için yaygın olarak kullanılan bir dizi geliştirme aracı yarattı. Satın almadan önce Bigworld Technology, 2012'de etkileyici bir başarı olan 30'dan fazla MMO'yu aynı anda çalıştırdı. Şirket, MMO altyapısı için Guinness Dünya Rekorunu bile elinde tutuyor. Wargaming, BigWorld teknolojisine sahip olmaya ve kullanmaya devam ederken, Sydney stüdyo geliştirme ekibi Riot'a katılacak.

"Bu yetenekli geliştiricileri ve ekipleri Riot'a getirmekten son derece heyecanlıyız," dedi Riot Games'in kurucu ortağı ve başkanı Marc Merrill bir basın açıklamasında. “Sydney ekibinin üyeleriyle birlikte çalışma fırsatına sahip olan The Rebels, yalnızca yıllar içinde geliştirdikleri teknolojiye değil, daha da önemlisi onları inşa eden insanlara güveniyor. Naz (Naresh Hirani, Geliştirme Başkanı, Riot Sydney) ve stüdyonun geliştirme ekipleri, Riot'un oyuncumuza değer sağlama yeteneğini tamamlayacak. Onlarla uzun bir çalışma geçmişine sahipler ve onlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz."

Geliştirici ekibin online oyun deneyimi göz önüne alındığında, Riot daha büyük planlara işaret ediyor olabilir. Geliştirme araçları ve sunucuların yanı sıra Riot Sydney, konsollar için yeni oyun özellikleri, eklentiler ve bağlantı noktaları için Ar-Ge ve prototip projeleri üzerinde çalıştı. Riot Games, konsollar için League of Legends veya Valorant yayınlamadı.

Satın almadan önce Wargaming Sydney, Avustralya'daki en büyük AAA oyun stüdyolarından biriydi. Ancak Riot, yayın ekibini değil, yalnızca geliştirme ekibini üstlendi. Listedeki bu dağılımın bu sıralamayı etkileyip etkilemeyeceği belli değil.



Kaynak: Basın

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent