recent
Güncel Haberler

Suudi Arabistan Neden Video Oyunlarına 37 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor?

Ana Sayfa
Suudi Arabistan Neden Video Oyunlarına 37 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor?

Suudi Arabistan, yumuşak gücünü yakında video oyun endüstrisi aracılığıyla geliştirecek. Aslında krallık bu kazançlı ortama büyük miktarda yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Ülke, etkisini genişletmek için kesinlikle her oyun alanını hedefliyor.

Suudi Arabistan, özellikle devlete ait Savvy Games Group'un kurulmasından sonra, birkaç yıldır video oyun pazarına yoğun bir şekilde dahil oldu. Bu grubun, Electronic Arts, Capcom, Take-Two, SNK veya daha yakın zamanda dev Embracer Group gibi piyasadaki en büyük şirketlerden bazılarının hisselerini satın alarak piyasadaki kilit oyunculara giderek daha fazla yatırım yaptığını gördük. Daha da ileri gitmek isteyen tartışmalı Prens Muhammed bin Salman için bu yeterli değil.

Suudi Arabistan birkaç yıldır uluslararası toplumdaki itibarını yeniden kazanmaya çalışıyor. Ülke, insan hakları ihlallerini ve hatta zar zor gizlenen ihlallerini (2018 gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi gibi) örtbas etmeye çalışmak için düzenli olarak yumuşak güce başvuruyor. Formula 1, futbol ve hatta güreş yoluyla yapılan sporlardan sonra krallık, video oyunlarıyla mücadele etmeyi planlıyor.

Suudi Arabistan, ülkenin çekiciliğini artırmayı amaçlayan Vision 2030 programının bir parçası olarak oyun sektörüne 37,8 milyar ABD Doları yatırım yapmayı planlıyor. Bu astronomik tutar, Suudi Kamu Yatırım Fonu'na (PIF) ait bir kuruluş olan Savvy Gaming Group tarafından ödenecek. Bu grup, geçen Ocak ayında ESL'yi (1,5 milyar $ karşılığında) satın aldıktan sonra manşetlere çıktı. Embracer Group'a bir milyar dolarlık yatırım daha 1 yazında resmiyet kazandı.

Milyarlar iyi harcandı mı?

Suudi Basın Ajansı, Savvy Gaming Group'un yeni hedeflerini ayrıntılandırmak için basın bültenini kullandı. Yukarıdaki 37,8 milyar doların 13 milyar doları "stratejik bir geliştirme ortağı olarak lider bir oyun yayıncısını satın almak ve geliştirmek" için kullanılacak. Bakalım hangi yayıncı olacak...

Azınlık varlıklarını desteklemek için ek 18 milyar kullanılacak. Genel olarak, bu çaba, Savvy'nin video oyunlarında uzmanlaşmış yaklaşık 250 şirket yarattığını yönlendirmelidir. Bu, 39.000 iş yaratılmasına bile yol açacaktır. e sporlar için yeni yapılar da ortaya çıkacak.

İkincisi yeni bir basın açıklamasında, Suudi Arabistan'ı Savvy Games Group aracılığıyla 2030 yılına kadar video oyunları ve e-spor merkezi haline getirmeyi planladığını duyurdu.

Projenin ciddiyetinin altını çizmek için bu açıklamalar Veliaht Prens Muhammed bin Salman tarafından yapıldı.

Yani Suudi Arabistan'ın gözünde kimin olduğu belli değil, ancak yakında başka büyük sektör devralmaları olursa şaşırmayın.


Kaynak: Axios

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent