recent
Güncel Haberler

HBO Max'in Türkiye'ye Gelişi Ertelendi

Ana Sayfa
HBO Max'in Türkiye'ye Gelişi Ertelendi

Avrupa topraklarında HBO Max SVOD hizmetinin geleceği her zamankinden daha belirsiz. Böylece Türkiye'ye gelecek yılın başında hizmet verilmeyecek. 

Rahatsız edici bir gecikme

Geçen Nisan ayında, platform temsilcisinden HBO Max'in yıl sonundan önce altı yeni ülkeye giriş yapacağını öğrenmiştik. Şu anda hizmet yalnızca yaklaşık yirmi bölgede mevcut ve Türkiye, bu gelecekteki lansmanın ana konularından biri. Bu nedenle Warner, 2023'ün başlarında Türkiye'de HBO Max'i piyasaya sürmeyi amaçladı. Maalesef durum böyle olmayacak.

Bir basın açıklamasından HBO Max'in Türkiye topraklarında ertelendiğini öğrenmiştik. Yeni bir çıkış tarihi veya hatta bir son tarih verilmedi. Ayrıca, hizmetin gelecekteki olası distribütörleriyle devam eden müzakereler tamamen askıya alınmıştı. Çeşitli faktörlerle açıklanabilen ani bir durma..

SvoD için güçlü bir sorun dönemi

Bazı açıklamalar Warnermedia ve Discovery arasındaki birleşmede bulunabilir. Warner Bros. Yeni yapı. Aslında, Discovery bunu uygulamak için mücadele ediyor. Ancak hepsi bu kadar değil, genel olarak SVOD piyasası yüksek türbülanslı bir bölgede. Netflix'in 2022 1. Çeyrek sonuçları bunun reddedilemez bir kanıtı.

Bu nedenle, HBO Max'in 2026'ya kadar 190 ülkede piyasaya sürülmesi çok tehlikeli. Aynı zamanda, Warner yaklaşık 3 milyar dolar tasarruf etmek için iddialı bir plan başlattı. Platforma ulaşmak zorunda kalan birçok yerel yapım üreten tasarruflar. Pek çok Avrupa ülkesi, bu sektörde kaçınılmaz olarak işten çıkarmalara yol açacak olan önlemden etkileniyor.

Çoğu SVOD oyuncusunun çıtayı yükseltip yükseltemeyeceği henüz belli değil. Farklı şirketler arasındaki birleşmeler, çoğu şirketin kendi kurtarma değerlerinin bir yıl içinde çöküşünü gördükten sonra makineyi canlandırabilir.

HBO Max'e 10 yıllık lisans verildi (iddia)

Bazı haber kaynaklarına göre RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) HBO Max'e yayın hayatına başlaması için 10 yıllık lisans verdi. (iddia). HBO Max'in Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından lisanslandığı ve yakında Türkiye'de yayına başlayacağı iddiası yalanlandı.

HBO Max Türkiye’de ne zaman yayına başlayacak?

HBO Max'in Türkiye'deki platformunu ne zaman faaliyete geçeceği henüz bilinmiyor, 2024 yılında geleceği tahmin ediliyor. 10 yıllık RTÜK lisansının kabul edildi.(iddia)  HBO Max tarafından resmi açıklama bekliyoruz.

RTÜK’ten lisansını alan HBO Max, ‘Türkiye’ye Geliyor’ iddialarını yalanladı:

"Warner Bros. Discovery olarak HBO Max’i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yok."



Kaynak: NPA Conseil

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent