recent
Güncel Haberler

PS5 Saldırıya Uğradı, Korsan Oyunlar Yakında Geliyor

Ana Sayfa
PS5 Saldırıya Uğradı, Korsan Oyunlar Yakında Geliyor

Piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, PS5 nihayet kırıldı… iyisiyle kötüsüyle. Bilgiler, Lance McDonald tarafından Twitter'da paylaşıldı ve bir Sony Interactive Entertainment çalışanı tarafından doğrulandı.

PS5 sistemi ortaya çıktı

Sony'nin yeni nesil konsolu geçen ay PS2 emülatörü aracılığıyla saldırıya uğrarken, endüstrinin dediği gibi konsolun sistemi yükseltildi veya jailbreak yapıldı.

Daha spesifik olarak, bedeli ödeyen sistemin 4.03 sürümüydü. Sony bir güncellemeyi hızlı bir şekilde dağıtırsa, şu an için minimum düzeyde bir hack. Ancak bilgisayar korsanları bu başarıya ulaştığında, PS5 iyi ve uygun biçimde tam bir jailbreak'e karşı bağışık değil.

Jailbreak, özellikle akıllı telefonlarda ve hatta iPhone'larda çok daha iyi bilinen bir olgudur. Geçmişte, diğer konsollar nispeten benzer bir şekilde saldırıya uğradı. Ancak bu, PS5 için gerçekten ne anlama geliyor?

Jailbreak yapmak biraz Pandora'nın kutusunu açmaya benzer, çünkü konsol başka bir işletim sisteminin ve dolayısıyla tamamen korsan oyunların yüklenmesinin önünü açabilir. Ancak konsolu hacklemek ve bilgi almak için de tehlikeli bir kapı olabilir. Jailbreak yapan akıllı telefonlar yasalsa, oyun konsolu için kesinlikle uygun değildir. Bu, yasa dışı ve yasalarca cezalandırılabilir olduğu anlamına gelir.

Jailbreak ve jailbreak parası?

Her şeyden önce, konsoldaki neredeyse tüm uyumlu oyunları hacklemek ve hatta değiştirmek prensipte mümkündür. Ayrıca konsol arayüzü neredeyse hiçbir sınırlama olmaksızın tamamen düzenlenebilir.

Gerçekten sınırsız mı? Ama tam tersine. Bu işlem konsolun garantisini tamamen geçersiz kılacaktır. Şu anda, çok oyunculu oynamak veya yasaklanma riskiyle arkadaşlarınızla sohbet etmek için PlayStation Network'e bağlanmak mümkün değildir.

Kısacası, PS5 jailbreak'in avantajları (kullanıcı için):

  • Ücretli oyunları ücretsiz indirin
  • PlayStation 1, 2, 3 ve 4 oyunlarını indirin
  • Oyunları değiştir
  • Yeni temalar ve özel kullanıcı arayüzü oluşturun

Ne yazık ki, birçok dezavantaj da var:

  • Bu, garantinizi geçersiz kılar
  • Online oyunlar oynayamazsınız
  • Grup sohbetine erişim yok
  • PlayStation Network'e girerseniz banlanırsınız
  • TAMAMEN YASADIŞI

Son olarak ve en önemlisi, bilgisayar korsanlığı olarak kabul edildiğinden ve yasalarca uygun şekilde kovuşturulacağından konsolu jailbreak yapmak yasa dışıdır. PS5 sisteminde böyle bir kurcalama yapıldığı tespit edilirse, cezası ağır para cezasından hapis cezasına kadar değişiyor.

Ve bu yeterli olmadığından, konsol sistemi sınırlamalarını atlamak için önerilen çözüme, kullanıcı verilerini tehlikeye atabilecek virüsler eşlik edebilir. Kesinlikle iki ucu keskin bir kılıç, ancak Sony hızlı bir şekilde bir çözüm bulursa sorgulanabilir. Devam edecek.


KaynakLance McDonald

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent