recent
Güncel Haberler

Valve, Steam Deck'i İçin Servis Onarım Merkezlerini Açıyor

Ana Sayfa
Valve, Steam Deck'i İçin Servis Onarım Merkezlerini Açıyor

Valve sonunda taşınabilir konsolu için özel servis merkezleri açmaya karar verdi. Servislerin mutlaka ücretsiz olmayacağını lütfen unutmayın.

Valve, Steam Deck onarımını ciddiye alıyor

Geçen Şubat ayında başlatılan Steam Deck'te şu anda nispeten az sayıda teknik sorun yaşanıyor. Bu, Valve'ın el konsolunun çökmelere ve diğer arızalara maruz kalmasını açıkça engellemez. Bu nedenle şirket, makinesi için özel servis onarım merkezleri açmaya karar verdi.

Steam Destek ile iletişime geçtiğinizde ve Valve makineyi aldığında, bir teşhis işlemi yapacaklardır. O zaman iki senaryo ortaya çıkıyor. Sorun garanti kapsamındaysa onarım ücretsizdir ve tek yapmanız gereken Steam Deck'in size geri gönderilmesini beklemektir. Ancak sorun çözülmezse, kullanıcı ve tamirciler arasında olası bir ücretli çözüm hakkında bir tartışma başlar.

Valve, bu garanti dışı servis onarım hizmetinin isteğe bağlı olduğunu açıkça belirtir, aksi takdirde cihazınızı onarmak için kurtarma talebinde bulunabilirsiniz.

Bilinen bazı senaryolar

Valve, duyuru gönderisinde bazı örnekler veriyor. Sorun konsol tuşlarıysa ("nadiren, ancak olabilir"), değiştirme, test etme ve kalibrasyon sunulur. Öte yandan, "köpeğiniz analog çubuğa ısırır ve zarar verirse, garanti bu durumu kapsamaz." Böyle bir durumda Valve, garanti süresi dolmuş olsa bile konsolu ücret karşılığında onarabilir.

Valve ayrıca konsolunuzu kendiniz tamir etmenin mümkün olduğunu hatırlatır. Bu amaçla elektronik cihazların onarımı konusunda uzmanlaşmış web sitesi iFixit, tamir takımları, yedek parçalar ve kılavuzlar sunmaktadır.


Kaynak: Valve

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent