recent
Güncel Haberler

Google, Android'de Yeni Erişilebilirlik ve Paylaşım Özelliklerini Kullanıma Sunacak

Ana Sayfa
Google, Android'de Yeni Erişilebilirlik ve Paylaşım Özelliklerini Kullanıma Sunacak

Bu eklemeler hem Android akıllı telefonlarda hem de Google işletim sistemini çalıştıran tabletlerde kullanılabilecek. Android 13 yalnızca birkaç hafta önce piyasaya sürüldü, ancak yine de Google'ın dahili işletim sisteminin ve çeşitli hizmetlerin sunduğu deneyimi iyileştirecek bazı yeni özellikler içeriyor.

Google, cihazlar arasında ve çeşitli hizmetlerinde paylaşımı geliştirir

Arama motoru devi, Apple ekosistemindeki AirDrop'a benzer şekilde, Bluetooth veya iki Wi-Fi üzerinden bir Android cihazdan diğerine hızlı bir şekilde belge, fotoğraf veya video paylaşmanıza olanak tanıyan Nearby Share ile dosya paylaşımını iyileştirecek.

Yakında ikinci bir akıllı telefon veya tablet gibi başka bir cihazda Yakındakilerle Paylaş aracılığıyla dosya göndermek mümkün olacak. Seçenek etkinleştirilirse, seçilen alıcı cihazdan dosya paylaşımı otomatik olacaktır. En son tatil fotoğraflarınızı veya acil belgelerinizi aktarmak için izne ihtiyacınız yok.

Google Meet, arkadaşlarınızla birlikte keşfedebileceğiniz Uno gibi oyunlar sunarken, YouTube, 100 kişiye kadar video izlemenize olanak sağlayacak. WearOS unutulmuyor ve bağlı saatlerin işletim sistemi, saat kadranınızın arka planında, ifadesi güne ve mevcut hava durumuna göre değişen bir Bitmoji'nin kullanılmasına izin veriyor.

Engelli kullanıcılar için daha fazla erişilebilirlik ayarı

Android, sağır veya işitme güçlüğü çeken kullanıcılar için yeni ayarlar da sunacak. İkinci olarak, bir Google Meet araması sırasında, pencereleri grup aramalarında her zaman etkin kalacak olan bir veya daha fazla kullanıcıyı sabitleyebilir. Bu, örneğin işaret dili çevirisinden sorumlu kişinin ekranda kalmasını sağlayacaktır.

Başka bir erişilebilirlik ayarı, akıllı telefonun mikrofonlarıyla sesleri algılamak için bir güncelleme sunacak. Yakında bir sese belirli bir melodi atamak mümkün olacak. Örneğin, çamaşır makinenizin program bitiş sesini kaydetmeniz ve ardından sesli uyarı sinyaline atamanız yeterlidir. İşitme kaybı olan kişiler, her cihaz veya durum için farklı kişiselleştirilmiş bildirimler oluşturabilir.

Google TV ayrıca program kategorilerini, sesli açıklama parçası içeren programları listeleyen yeni bir bölümle geliştirecek.

Son olarak, GBoard klavye, yazdığınız mesaja ve bağlama bağlı olarak yakında bir emoji öneri motoru sunacaktır.


Kaynak: The Verge

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent