recent
Güncel Haberler

Rockstar Games, Tarihinin En Büyük Sızıntısına Tepki Gösteriyor! GTA 6 Teaser Yolda!

Ana Sayfa
Rockstar Games, Tarihinin En büyük Sızıntısına Nihayet Tepki Gösteriyor! GTA 6 Teaser Yolda!

Pazar sabahından bu yana, 16 yaşındaki bir bilgisayar korsanının neden olduğu GTA 6'ya büyük bir sızıntı olmasıyla ilgili heyecan vardı ve henüz doğrulanmadı. 36 saatten fazla süren sessizliğin ardından Rockstar Games sonunda konuştu!

GTA 6'daki büyük sızıntıdan sonra, geliştirme stüdyosu Rockstar Games konuşuyor. Sunumu hızlandıran veya oyunu geciktiren bir sızıntı mı?

Bir gasp girişiminin eşlik ettiği büyük bir sızıntı

Grand Theft Auto VI'nın geliştirme sürümlerinden çevrimiçi olarak sızdırılan yüzlerce oyun videosuyla, dün oyun haberlerinde büyük bir fırtına koptu. Ortamlar, oynanış, diyaloglar, harita boyutu, hepsi ortada. Bu videoların bazen oldukça eski olduğunu biliyoruz, bahsettiğimiz en eskisi 2017'ye dayanıyor, ancak Rockstar Games'in emellerine biraz ışık tutuyorlar. Aynı zamanda bilgisayar korsanları, Grand Theft Auto V ve GTA 6 için kaynak koduna sahip olduklarını iddia etti.

GTA forumlarındaki bir gönderide Rogues, Rockstar ile pazarlık yapmak istediklerini söyledi. Başka bir deyişle, Rockstar ve Take-Two'yu ödemeye zorlamak için şantaj yapıldığı açık, aksi takdirde kodlar serbest bırakılacak ve satışa sunulacak. Bu, geliştiriciler için son derece sorunludur, çünkü bir oyunun kaynak kodu, özellikle Rockstar oyunları tescilli bir motor üzerinde çalıştığından, her şeyin temelidir. Bu nedenle, ticari sır olarak korunan bu tür verisi bir ücret karşılığında her yerde bulunamaz.

Rockstar Games sonunda konuşuyor!

Rockstar Games, resmi basın açıklamasıyla GTA 6 sızıntısının gerçek olduğunu onayladı. Bu çok ayrıntılı bir sahte değil, halka açık hale getirilmiş bir geliştirici sürümünün 90'dan fazla videosu. Ancak bunu gazeteci Jason Schreier'in sızıntıyı doğrulamak için ağırlığını koymasından beri biliyoruz.

Bu büyük sızıntı hakkında çok konuşuldu, ancak Rockstar Games henüz bir şey söylemedi. Hukuk ve iletişim departmanlarının, durumu ele almanın mümkün olan en iyi yolunu bulmaya çalışırken bir kriz içinde olduğu tahmin edilebilir. Cevabın ilk kısmı birkaç dakika önce geliştiricilerin kendi Twitter hesaplarında yayınladıkları bir basın bülteninde yayınlandı:

Yakın zamanda, yetkisiz bir üçüncü tarafın sistemlerimize yasa dışı bir şekilde eriştiği ve yaklaşmakta olan Grand Theft Auto için erken geliştirme görüntüleri de dahil olmak üzere gizli bilgileri yüklediği bir ağ ihlali yaşadık. Şu anda canlı oyun hizmetlerimizde herhangi bir kesinti veya devam eden projelerimizin gelişimi üzerinde uzun vadeli bir etki beklemiyoruz. Yaklaşan oyunumuzla ilgili detayların sizinle bu şekilde paylaşılmış olması bizi son derece üzdü. 

Bir sonraki Grand Theft Auto oyunu üzerindeki çalışmalarımız planlandığı gibi devam ediyor ve oyuncularımıza beklentilerinizi gerçekten aşan bir deneyim sunmaya çalışıyoruz. Yakında size haber vereceğiz ve elbette bir sonraki oyun hazır olduğunda size göstereceğiz. Bu durumda koşulsuz destek veren herkese teşekkür ederiz.

Askıda kaynak kodları sorunu

Dolayısıyla eski videoların yayınlanması, uzun süre piyasaya sürülmeyecek olan GTA 6'nın geliştirilmesine engel olmamalıdır. Öte yandan Rockstar, sisteminde bir ihlal tespit ettiğinde, bilgisayar korsanının sattığını iddia ettiği kaynak kodundan bahsedilmiyor. Yani sızıntıların ardındaki kişinin sarhoşluğu mu yoksa sadece geliştiricilerin harekete geçmesini beklerkenki takdir yetkisi mi?

Sürümün 2024 veya 2025'te geleceğini tahmin ediyoruz. En iyi ihtimalle zaman var. Rockstar yine de "yakında size haber vereceğiz oyun hazır olduğunda göstereceğiz" diyor… Bu bir teaser olabilir mi?


Kaynak: Rockstar Games

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent