recent
Güncel Haberler

iPhone, Pil Değişimleri Daha Pahalıya Mal Olacak

Ana Sayfa
iPhone, Pil Değişimleri Daha Pahalıya Mal Olacak

iPhone 14 serisi artık resmiyet kazandı ve aslında Apple yeni akıllı telefonlarının fiyatlarını önemli ölçüde artırıyor. Ne yazık ki, Amerikan şirketi biraz daha şaşırtıcı fiyat artışlarıyla devam edecek.

Gerçekten de, bir bataryayı değiştirmek artık daha pahalıya mal olacak!

Kötü fiyatlar?

Beklenen bir şeydi ve Apple "hayal kırıklığına uğratmadı"! Evet, farklı iPhone 14'ler önceki seriye göre daha yüksek fiyatlandırılmıştır. Temel model 30.999 TL'den başlıyor ve 1 TB Pro Max sürümüyle 43.999 TL'ye kadar çıkıyor.

Artış her durumda yaklaşık 100 avro ve hatta en pahalı cep telefonları için 170 avro. Analistler tarafından öne sürülen nedenler arasında euronun dolar karşısında değer kaybetmesini veya lojistik maliyetlerinin artmasını buluyoruz.

Basitçe söylemek gerekirse, herkes hemen bir iPhone 14 alamayacak. Ayrıca Apple, yeni telefonlarının bakım ve onarım fiyatlarını incelemeyi tercih etti. Sabit, esasen batarya değiştirme miktarıdır... Ve bu açıkça tüketiciler için iyi bir haber değil.

Zor bir seçim

Face ID'li bir iPhone'un pilini değiştirmenin maliyeti 49 ABD dolar (Türkiye'de 1.700 TL). Neyse ki, iPhone 14'ü almaya karar vermediğiniz sürece hiçbir şey değişmez. Bu özel durumda, aynı işlem C daha fazlaya veya 99$'a (Türkiye'de 2 Bin TL'den fazla) mal olacak. Ancak Apple'ın bir sorun olması durumunda müşteriden ilk yıl için ücret almadığını belirtmekte fayda var.

Şu anda bu yeni fiyatlandırma politikası hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Özellikle iPhone 14'ün sahip olduğu piller iPhone 13'ün pillerinden çok daha verimli olmadığı için. Dolayısıyla bu onuncu artışı haklı çıkarmak kolay değil.


KaynakNeowin, Support Apple

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent