recent
Güncel Haberler

EA Kendi Çekirdek Tabanlı Anti-Hile Sistemini Duyurdu

Ana Sayfa
EA Kendi Çekirdek Tabanlı Anti-Hile Sistemini Duyurdu

Electronic Arts, oyunlarında hile ile mücadele etmek için kendi PC hile önleme sistemini sunuyor. Özellikle Riot Games ve Activision-Blizzard'ın izinden giderek Amerikan devi tarafından geliştirilen bu sistem, doğrudan çekirdek üzerinde de çalışacak. İlk taslak, Eylül ayının sonunda FIFA 23'te dağıtılacak.

Yeni bir çekirdek tabanlı hile önleme sistemi

Cidden "Electronic Arts Anti-Cheat" (EAAC) olarak adlandırılan bu sistem, Riot Games tarafından Valorant'ta veya Activision-Blizzard tarafından Ricochet ile Call of Duty'de halihazırda uygulanan korumalarla uyumludur. Amerikan devinin geliştiricileri tarafından geliştirilen EAAC, Electronic Arts oyunlarını dolandırıcılık ve sabotajdan korumak için tasarlanmış, PC çekirdeği tabanlı bir sistemdir.

EA'nın Hile Karşıtı ve Güvenlik Başkanı Elise Murphy, bu hareketi şu şekilde gerekçelendirdi: "PC hile çözümleri geliştiricileri ürünlerini giderek daha fazla çekirdeğe yerleştiriyor. Bu yüzden onları kendi sahalarına çekebilecek bir sisteme ihtiyacımız var."

Ayrıca şunları da ekliyor: “Electric Arts olarak bizler de teknolojik gelişmelere duyarlı oyuncularız. Bu nedenle, çekirdek tabanlı hile önleme sistemimizin, PC oyuncularımızın gizliliğine saygı gösterirken güvenliğini güçlendirmeyi bir nokta haline getirmesi bizim için önemlidir”. EA damgalı hile önleme sistemi önce FIFA 23'te test edilecek ve ardından duruma göre ahırlarındaki diğer oyunlara dağıtılacak.

Prensipte istilacı bir çözüm, ama ne kadar?

Giderek yaygınlaşan çekirdek tabanlı hile önleme sistemleri şimdiden birçok soruna neden oldu. Örneğin, etkilenen bilgisayarın gizliliğine, güvenliğine ve hatta bütünlüğüne saygı gösterilmesini sağlayabiliriz.

Bu duyuruya ayrılan blog gönderisinde Elise Murphy, oyunculara bu noktada güven vermeye çalışıyor. EAAC'ın yalnızca kontrolü altındaki bir oyun başlatıldığında çalıştığını belirtiyor. Oyun bittiğinde/durdurulduğunda, hile önleme sistemi de devre dışı bırakılıyor.

Sistem tarafından toplanan verilerle ilgili olarak, Elise Murphy şöyle açıklıyor: "EAAC, göz atma geçmişinizle, Electronic Arts oyunlarıyla ilgili olmayan uygulamalarla veya dolandırıcılığa karşı korumayla ilgili olmayan hiçbir bilgi toplamaz."

EAAC'ın aslında verdiği sözlerin tamamını tutacağını söylemek şu an için mümkün değil. Oyuncular bu sistemi ilk büyük kobay olarak 27 Eylül'de FIFA 23'ün PC versiyonunda test edebilecekler.


Kaynak: EA

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent