recent
Güncel Haberler

GTA 6, Sızıntısı Soruşturma Altında, Hacker'ın Tutuklandığı İddia Ediliyor

Ana Sayfa
GTA 6, Sızıntısı Soruşturma Altında, Hacker'ın Tutuklandığı İddia Ediliyor

Grand Theft Auto VI'nın bu haftaki kötü şöhretli sızıntısının ardından, çeşitli kolluk kuvvetleri suçluları arıyor. Henüz resmi olarak teyit edilmemiş olsa da, kişiyi buldukları söyleniyor.

Bu haftanın başlarında bir bilgisayar korsanı, Rockstar'ın Slack sunucusundan Grand Theft Auto VI'nın ekran görüntülerini (ve iddiaya göre kaynak kodunu) aldı. Bu görüntüleri çevrimiçi yayınladılar ve dünyaya henüz duyurulmamış oyunu ortaya çıkardılar. Diğer şeylerin yanı sıra, kahramanlar Jason ve Lucia'yı, bazı diyalogları ve oynanışı gördük. Rockstar, ihlali kabul eden ve hayal kırıklığını dile getiren bir bildiri yayınladı.

GTA 6 sızıntısının tutuklandığı bildirildi

GTA 6 sızıntılarının yayınlanmasından bir haftadan kısa bir süre sonra, Rockstar sunucu saldırısının faili olduğu iddia edilen kişi tutuklandı. 23 Eylül Cuma günü saat 14.00'de yayınlanan bir tweet'te Londra polisi, profiline uyan 17 yaşındaki bir genci tutukladığını iddia etti. Bir bilgisayar korsanlığı olayına karıştığından şüpheleniliyor ve NCA'nın yardımıyla tutuklandı. Bu rolün bir başka büyük kurbanı olan Uber, basın açıklamasında FBI ve NCA (Ulusal Suç Ajansı) ile yakın çalıştığını duyurdu.

Yetkililer henüz hiçbir şeyi doğrulamadıysa, birkaç ünlü İngiliz gazeteci bunun gerçekten de GTA 6'nın hacker'ı olduğunu iddia ediyor. Teknoloji dünyasında güvenilir bir kaynak olan Matthew Keys, Rockstar işine girenlerin gerçekten de bilgisayar korsanları olduğunu doğruluyor.  Ancak, emin olmak için İngiliz makamlarından onay beklemeliyiz.

Rockstar Games, sızıntının GTA VI gelişimini etkilemeyeceğine dair oyunculara güvence verdi. Hem Rockstar hem de Take-Two, görüntüleri YouTube, Twitter ve diğer sosyal sitelerden kaldırmaya çalıştı.



Kaynak: Basın

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent