recent
Güncel Haberler

Büyük Hayal Kırıklığı! İlk PS VR'daki Oyunlar PS VR2'de Çalışmayacak

Ana Sayfa
Büyük Hayal Kırıklığı! İlk PS VR'daki Oyunlar PS VR2'de Çalışmayacak

İlk PlayStation VR'niz varsa, bir sonraki Sony kulaklığı almak için onu hemen satmayın. Aslında, Japon üretici çok kötü bir haber paylaştı.

Bildiğimiz gibi, Sony'nin geriye dönük uyumluluğu tersine çevirmeye karar vermesi biraz zaman aldı. Çünkü Xbox One'dan farklı olarak PS4, önceki nesilde çıkan oyunların oynanmasına izin vermiyordu. PlayStation 5 ile ilgili bir anormallik sonunda düzeltildi. Maalesef üretici, PS VR2 ile normale dönecek.

Biraz kötü niyet mi?

PlayStation Blog'daki bir podcast sırasında üretici, gelecekteki VR başlıkları için geriye dönük uyumluluk olmayacağını duyurdu. Bu nedenle, ikincisi ilk PlayStation VR'da yayınlanan oyunları çalıştıramayacak. İşte bu kararı haklı çıkarmaya çalışmak için yapılan açıklama.

PlayStation VR 2 gerçek bir "yeni nesil" sanal gerçeklik deneyimi sunmak için tasarlandığından, PlayStation VR oyunları PS VR2 ile uyumlu değildir. PS VR2, dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikleyicilerin yanı sıra göz izleme, 3D ses ve 4K HDR tanımı gibi gelişmiş özelliklere sahip yepyeni denetleyiciler sunar. Bu, PS VR 2 için oyun geliştirmenin orijinal PlayStation VR'ye kıyasla tamamen farklı bir yaklaşım gerektirdiği anlamına gelir.

PS VR2, gelecek yılın başlarında piyasaya sürülecek. Sony'den Jim Ryan, lansmanda 20 ana oyun olacağını iddia ediyor. Ancak önceki kitaplığın bazı klasikleri eksik olacak ve şu anda Sony'nin bu boşluğu doldurmanın bir yolunu bulmayı planladığına dair bir işaret yok.

Zaman zaman belirli oyunları yeniden başlatmak isteyen eski sahipleri memnun etmeyecek bilgiler. PS5 fiyat artışının ardından Sony'nin yine oyunseverlerin gazabını çekmesi muhtemel.


Kaynak: PS Blog

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent