recent
Güncel Haberler

Instagram, En Küçükler İçin Hassas İçerik Kontrolünü Güçlendiriyor

Ana Sayfa
Instagram, En Küçükler İçin Hassas İçerik Kontrolünü Güçlendiriyor

Instagram, genç kullanıcıları hassas içeriklerden korumak için araçlar sunmaya devam ediyor. Şu andan itibaren, genç kullanıcıların hesapları varsayılan olarak en kısıtlayıcı kontrol modunda olacak.

Genç Instagram Kullanıcıları 'Daha Az' Olarak Ayarlandı

Geçen Haziran ayında Instagram, yeni bir gizli içerik kontrol sistemi uyguladı. Varsayılan seçenek için "Standart", daha fazlasını görmek isteyenler için "Daha fazla" ve hassas içeriğe maruz kalmak istemeyenler için "Daha Az" olmak üzere üç seçeneğe bölünmüş bir kontrol. Bugün grup, 16 yaşın altındaki tüm kullanıcıları varsayılan olarak (Standart yerine) Daha Az moduna geçirmeye karar verdi.

Sosyal ağ bu şekilde hassas içeriklerden ve sunulan hesap sayısından, arama sekmesindeki önerilerden, makaralardan, takip edilecek hesaplar için önerilerden, hashtag sayfalarından ve başlıktan minikleri korumak istiyor. 16 yaşın altındaki tüm yeni aboneler, hassas içerik kontrollerini otomatik olarak en kısıtlayıcı ayara ayarlayacaktır. Elbette, "Artı" seçeneği 18 yaşın altındaki kullanıcılar için geçerli değildir.

Ağda bulunan 16 yaşından küçük kullanıcılar için Instagram, "Standart"tan "Daha Az"a geçmelerini isteyen bir bildirim görüntülenecek. Platform ayrıca gönderileri tam olarak kimlerin görebileceğini, onlarla kimlerin iletişim kurabileceğini vb. bilmenizi sağlar. Gençleri gizlilik seçeneklerini güncellemeye teşvik etmenin bir yolunun nasıl test edileceğini açıklar.

Meta, "Bu güncellemeler, Instagram'daki gençleri korumak için yaptığımız yollardan sadece birkaçı" dedi.


Kaynak: Instagram

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent