recent
Güncel Haberler

Amazon Electronic Arts'ı Satın Almaya Hazır Mı?

Ana Sayfa
Amazon Electronic Arts'ı Satın Almaya Hazır Mı?

Bir başka video oyunu endüstrisi devi, GAFAM'ın bir üyesi tarafından devralınmaya hazırlanıyor. Aslında gözlemciler Electronic Arts'ın Amazon tarafından satın alındığına inanıyor.

Ama dikkatli olun çünkü herkes koridorda aynı sesi duymamış gibi görünüyor...

İmkansız bir kurtuluş mu?

Geçen Ocak ayında Microsoft, Activision Blizzard'ın 68,7 milyar dolara satın alınmasını resmileştirerek dünyayı şaşırttı. Bu, ZeniMax Media'nın (Bethesda Softworks) 2021'de Xbox bayrağı altına girmesinden bu yana Amerikan devinin ilk girişimi değildi. Ve bildiğimiz gibi, video oyunu endüstrisinde her şey çok hızlı ilerliyor.

USA Today'in ilk raporuna göre Electronic Arts, Amazon'un kontrolüne girmeye hazırlanıyordu. Aslında, resmileştirme daha sonra 26 Ağustos 2022'de gerçekleşecekti. Online satış devinin Battlefield, Mass Effect, Dragon Age ve hatta FIFA (EA Sports FC olacak) gibi önemli lisansları almasına olanak sağlayacak gerçek bir deprem. ).

Bir söylenti hemen yalanlandı

Ancak, USA Today tarafından ortaya çıkarılan haberlere şüphe uyandıran başka söylentiler de ortaya çıktı. Aslında CNBC, Amazon'un Electronic Arts'ı satın almak için bir teklifte bulunma planı olmadığını söylüyor. EA'nın olası bir devralma teklifi geçen Mayıs'ta manşetlere çıktı. İlgilenen şirketler arasında Apple, Disney ve tabii ki Amazon vardı. Ancak çok uzun bir süre içinde somut hiçbir şey dışarı sızmamıştı.

Amazon'un birkaç yıldır video oyun endüstrisinde bir yer edinmeye çalıştığı söylenmelidir. Ne yazık ki, birçok başarısızlık yaşandı... Bu nedenle, Electronic Arts için varsayımsal bir devralma teklifi, Jeff Bezos tarafından kurulan şirketin bu son derece rekabetçi sektörde ağır bir ağırlık haline gelmesine izin verebilirdi.

Ancak elimizdeki son verilere göre, EA'nın Amazon tarafından devralınması nihayetinde gerçekleşmemeli… Bu sadece bir erteleme olabilir!


Kaynak: Twitter, USA Today

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent