recent
Güncel Haberler

TikTok'ta Yeni Sızıntı, Çin'den ABD Kullanıcı Verilerine Erişiliyor

Ana Sayfa
TikTok'ta Yeni Sızıntı, Çin'den ABD Kullanıcı Verilerini Erişiliyor

Yönetmen, Amerikan TikTok kullanıcılarının verilerine Çin'den erişilebileceğini doğrulamasına rağmen, Senato'nun aksini garanti etti.

Bu şüphe, ABD veri sorununun birkaç kez tartışıldığı TikTok'taki 80'den fazla dahili toplantının sızdırılmış ses kayıtları ile doğrulandı.

TikTok yönetimi pek dürüst değil

TikTok, uygulamasının kullanıcıları veri depolama konusunda düzenli olarak sorgulandıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri Kongresi ve Senatosu'nun önüne çıktı. Yönetim daha sonra tüm verilerin ABD sunucularında saklandığını, Singapur'da yedeklendiğini ve "dünyaca ünlü" bir güvenlik ekibi tarafından korunduğunu söyledi. TikTok, bu verilerin Çin hükümetinin incelemesine tabi olmadığını ve platformundaki içerik sansürlendiğinde geri adım atmayacağını doğrulamıştı.

Ancak, kayıtlar çok farklı bir hikaye anlatıyor. Sekiz Çinli çalışan, Amerikalı meslektaşlarının, TikTok'un ana şirketi ByteDance'in Amerikalı kullanıcılardan gelen verileri nasıl kullandığı hakkında tekrar tekrar bilgi istemek zorunda kaldıklarını söylüyor. Aslında, şirketin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çalışanları, Çin'de neyin görüldüğünü belirlemek için ne veri akışına ne de bilgi üzerinde kontrole sahip.

ABD verilerine Çin'den erişilebilir

Kayıtlar sürekli olarak Çin'deki TikTok çalışanlarının ABD kullanıcı verilerine kolayca erişebildiğini, Çinli sansürcülerin ülkede çevrimiçi dolaşan her şeyi sıkı bir şekilde incelediğini gösteriyor. Bu nedenle, ByteDance'in iddialarına rağmen, ABD kullanıcı verileri bir istisna değildir. Bu şüpheler uzun süredir ortalıkta dolaşıyor ve Trump bile uygulamayı ABD topraklarında yasaklamakla tehdit ediyor.

Bu nedenle sunucuların Çin dışındaki konumu, Çinli çalışanların yabancı verilere erişmesini engellemiyor gibi görünüyor. Bu sorunu aşmak için TikTok, hassas verileri Teksas'taki sunucularda depolamayı ve yurt dışından erişilemez hale getirmeyi amaçlayan bir girişim olan "Texas Projesi"ni yarattı. Ancak sadece isim ve doğum tarihi gibi bilgiler “korunan” olarak kabul edilecektir. Herkese açık profil ve kullanıcıların yayınladığı her şey erişilebilir durumda kalacak.


Kaynak: BuzzFeed

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent