recent
Güncel Haberler

Valorant Sesli Sohbeti Dinlemeyi Planlıyor, Testler Önümüzdeki Ay Başlıyor

Ana Sayfa
Valorant Sesli Sohbeti Dinlemeyi Planlıyor, Testler Önümüzdeki Ay Başlıyor

Riot Games'in Türkiye'de severek oynandığı popüler rekabetçi FPS oyunu, FPS'de toksisiteyi azaltma girişiminin bir parçası olarak yakında Valorant'ta sesli sohbeti izlemeye başlayacak. Bu, Valorant çevrimiçi oyun sırasında sesli iletişimlerin kaydedilmesiyle sağlanacak ve daha sonra bir tür toksik davranış öneren bir rapor alındığında dikkate alınacaktır.

Ses değerlendirmesi Valorant'ta toksisiteyi azaltacak mı?

Bu, ilk olarak Şubat ayında, gelecekteki eylemlere ayrılmış bir bölümdeki toksisite üzerine resmi bir blog yazısında ima edildi. 13 Temmuz'da Kuzey Amerika ses derecelendirme sistemine ilişkin bir arka plan tanıtımı yapılacaktır.

Bir blog gönderisinde Riot, nihayetinde saldırgan dil kullanımı gibi topluluk davranış ihlallerini belirlemeyi amaçlayan ses derecelendirme sisteminin 13 Temmuz'da teste başlayacağını duyurdu.

Sistemle ilgili yapılan resmi açıklamalara göre sistem ilk kullanıldığında yasak için kullanılmayacaktır. Bunun yerine, "dil modellerimizi eğitmek ve teknolojinin bu yıl beta lansmanı için yeterince iyi çalışmasını sağlamak" için kullanılacak. Bu, gerçek cezalar başlamadan önce yanlış pozitifler gibi sorunların önüne geçecek gibi görünüyor.

Nefret söylemleri ve tacizle mücadele için kullanılacak

Ancak teknoloji etkili bir şekilde çalıştığında, Riot resmi betayı yayınlayacak ve saldırgan davranış raporları için oyuncu sesli sohbetini değerlendirmeye başlayacak. "Bu yepyeni bir teknoloji ve kesinlikle artan acılar olacak" dedi. "Ancak oynamayı seçen herkes için daha güvenli ve daha kapsayıcı bir ortam vaadi buna değer." açıklamasını yaptı.

Riot, bu planları bu yılın başlarında Valorant Systems Health serisinde iletmiş ve burada  iletişim toksisitesi ve istenmeyen davranış olarak gördüklerini ele alma planlarını da açıklamıştı. Bu davranış, oyun sistemleri aracılığıyla iletilen hakaret, tehdit, taciz veya rahatsız edici dil içeriyordu.

Riot, şimdiye kadar yalnızca Valorant için bu özel sesli sohbet izleme yol haritasını yayınlamış olsa da, blog gönderisi, hizmeti diğer oyunlarıyla (League of Legends gibi) entegre etmeyi planladığını açıkça ortaya koydu.


Kaynak: Valorant

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent