recent
Güncel Haberler

1440p Desteği PS5'te Beta Sürümüne Geliyor

Ana Sayfa
1440p Desteği PS5'te Beta Sürümüne Geliyor

Sony konsolu sonunda 1440p çözünürlüğü destekleyecek! Aslında, gelecekteki bir sistem güncellemesi bu işlevselliği ve bazı ek yeni özellikleri getirecektir. PlayStation 5 beta güncellemesi ilginizi çekebilir. Öne çıkan ise oyuncular tarafından uzun süredir talep edilen 1440p desteği.

Ne yazık ki, herkes bundan hemen yararlanamayacak.

PlayStation 5'e küçük bir devrim geliyor

Lansman sırasındaki tüm konsollarda olduğu gibi, PS5'te de lansman sırasında yaygın olarak istenen bazı özellikler eksikti. Ancak aylar geçtikçe Sony yetişmeye çalışıyor... Bu yüzden Japon üretici ünlü makinesi için başka bir beta güncellemesi  yayınlamaya hazır. Ve bu yama için programda büyük bir yenilik var.

1440p Desteği PS5'te Beta Sürümüne Geliyor
© Sony

En yeni PS5 üretici yazılımı beta sürümü artık 1440p (veya 2K) çözünürlük desteği, oyunlarınızı sıralamak için klasör oluşturma ve sesli mesaj gibi yeni sosyal özellikler içeriyor. Şu anda verebileceğimiz tek dezavantaj, Sony'nin yalnızca 1080p ve 4K çözünürlüklerle uyumlu bir VRR belirtmiş olması. Sonuçta, 1440p veya VRR arasında karar vermelisiniz.

Uyumlu ekranlarda bu moda konsolun Ayarlar sekmesinden erişilebilir. Ardından “Görüntü ve Video” kategorisine gitmeniz ve ardından “Çözünürlük” üzerindeki X düğmesine basmanız gerekiyor.

Sony, daha yüksek yerel çözünürlüklü (4K) oyunların 1440p'de başlatıldığında daha iyi kenar yumuşatma özelliğinden yararlanacağını söylüyor.

Kayda değer olanaklar

Bu yenilik tek başına gelmedi. Aslında beta güncellemesi, kütüphaneden oyun listeleri oluşturma yeteneği gibi bazı ek unsurlar getiriyor. Oynatıcı, her biri 100'e kadar parça içeren 15'e kadar liste oluşturabilir. Ayrıca 3D sesi stereo ile karşılaştıran ve devam eden olaylara erişmeyi kolaylaştıran bir araç da dahildir.

1440p Desteği PS5'te Beta Sürümüne Geliyor
© Sony

Sony, geçmişte konsolunun sosyal boyutunu vurgulamıştı. Bir parti sırasında (örneğin çevrimiçi sohbet), bir arkadaşınızdan özel bir düğme aracılığıyla ekranı paylaşmasını istemek mümkün olacaktır. Bir parti üyesinin oyuna katılma olasılığını gösteren yeni bildirimler güncellenecektir. Son olarak, bir tartışma içinde sesli mesajlar ve çıkartmalar da gönderilebilir.

1440p Desteği PS5'te Beta Sürümüne Geliyor
© Sony

Beta güncellemesinin yalnızca seçili oyuncular için indirilebileceğini lütfen unutmayın. Yama, bu yıl  daha sonra daha yaygın olarak yayınlanacak.


Kaynak: PS Blog

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent