recent
Güncel Haberler

Unreal Engine 5, Teknoloji Demosu İle Fotogerçekçiliğin Sınırlarını Zorluyor

Ana Sayfa
Unreal Engine 5, Teknoloji Demosu İle Fotogerçekçiliğin Sınırlarını Zorluyor

Teknik demolar, bir motorun tüm potansiyelini göstermenin en iyi yoludur ve bu viral video, bu gerçekçiliğin çarpıcı bir örneği.

Subjectn tarafından yapılan ve Daimon İstasyonu olarak adlandırılan bu istasyon, Japonya'nın Toyama kentindeki aynı isimdeki tren istasyonunu temsil ediyor. Ve bunun bir akıllı telefonla çekilmiş basit bir video olduğunu düşünseniz bile, yanlış düşünüyorsunuz: tüm bunlar Unreal Engine 5'te işlendi.

Çarpıcı fotogerçekçilik

Subjectn tarafından oluşturulan teknoloji demosu güpegündüz zararsız bir şekilde başlıyor ve Unreal Engine 5'in Lumen işlevi sayesinde şimdiden güzel ışık efektleriyle retinalarımızı okşuyor, ardından video bizi birdenbire bambaşka bir atmosfere götürüyor.

Gündüzden geceye ani değişim, bunun amatör bir video değil,  bir teknoloji demosu olduğunu tam olarak anlamamızı sağlıyor. Ancak yanılıyor da olabiliriz çünkü bize sunulanlar şaşırtıcı derecede gerçekçi.

Yine de Lumen sayesinde konu bize motorun neon ışıkları veya bir el feneri aydınlatmasıyla ikna edici ışık oyunları sunma potansiyelini gösteriyor. Teknik demonun yaratıcısı, orijinal tren istasyonunun fotoğraflarından Unreal Engine 5'teki videoda bulunan tüm unsurları sıfırdan yeniden yarattı.

Tabii ki, bu neslin oyunlarının bir PC, PS5 veya Xbox Series X'i patlatmadan böyle bir fotogerçekçiliği gösterebilmesi düşünülemez. Ya da en azından bunu yapmak mümkün mü, ancak akışkanlık 30 fps'nin çok altında.

Yine de Unreal Engine 5'in gücü bizi etkilemeye devam ediyor.


Kaynak: subjectn


author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent