recent
Güncel Haberler

PlayStation, Kojima Productions'ı Satın Almak Üzere Olabilir

Ana Sayfa
PlayStation, Kojima Productions'ı Satın Almak Üzere Olabilir

Video oyun endüstrisindeki olası devralmalar hakkında yeni ve kalıcı bir söylenti dönüyor. Bu sefer Kojima Productions'ın Sony Interactive Entertainment'ın komutası altında olması bekleniyor. Son birkaç saat içinde, az çok inandırıcı ipuçları bulundu...

Ancak her zaman olduğu gibi, henüz hiçbir şeyin doğrulanmadığını ve aşağıdakilerin hepsinin bir tutam tuzla alınması gerektiğini hatırlamak önemlidir.

Kojima ve Sony: harika bir aşk hikayesi

Hideo Kojima, Aralık 2015'te Konami'den çalkantılı bir şekilde ayrıldıktan sonra PlayStation'a kaçtı. Bu ortaklık, ertesi yıl PC'ye gelmeden önce 2019'da yalnızca PS4'te yayınlanan Death Stranding'i doğurdu.  Director's Cut versiyonu daha sonra Eylül 2021'de PS5'te ve geçen ay PC'de yayınlandı. Ancak Kojima Productions'ın halen bağımsız bir stüdyo olarak faaliyet gösterdiğini belirtmekte fayda var.

PlayStation, Kojima Productions'ı Satın Almak Üzere Olabilir
Yeni PlayStation Studios © PlayStation reklamı

Bu hafta Resetera forumlarındaki bir kullanıcı, Sony'nin Death Stranding kahramanı Sam Bridges'i PlayStation Studios programına eklediğini fark etti. Birçok oyuncu bu değişikliği Kojima Productions'ın Japon yapımcı tarafından varsayımsal olarak satın alınmasının bir göstergesi olarak gördüğünden, interneti ateşe vermek yeterliydi.

Eğer bu basit ayrıntı sahneyi ateşe vermeye yetiyorsa, bunun nedeni son günlerde koridordan gelen söylentilerin Sony için büyük bir duyuruyu gündeme getirmesidir. Bazıları büyük çaplı bir devralmadan bahsediyor...  Kojima Productions ve PlayStation'ın ne kadar yakın olduğu düşünülürse, bu iki şirket arasında bir evliliğe tanık olmak elbette şaşırtıcı olmaz.

PlayStation Studios logosu, oyunun ilk fragmanından bu yana her zaman Director's Cut of Death Stranding'in yanında yer almadı (aşağıya bakın). Bu oluşum altında Sony, sadece kendi stüdyolarındaki oyunları değil, aynı zamanda harici ekipler tarafından geliştirilen bazı ayrıcalıkları da bir araya getiriyor. Burada durum bu. Aynı zamanda Death Stranding markasının haklarına sahip olan Japon şirketidir. Dolayısıyla, Kojima Productions  Sony'ye ait  olmasa bile (henüz) Ratchet ve Clank, God of War veya The Last of Us ile eşitlemek alışılmadık bir durum değil.

Ayrıca Hideo Kojima şu anda Xbox ile ortaklaşa bir proje geliştiriyor. Gazeteci Jeff Grubb'a göre, ortaklık sadece birkaç hafta önce mevcuttu. Bu unsurun Sony'nin stüdyoyu satın almasına engel olmayacağı doğru. Ayrıca Kojima Productions geçtiğimiz günlerde nedenini açıklamadan harekete geçti. Bu hareket PlayStation'ın inisiyatifinde mi olacak?


Kaynak: VGC

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent