recent
Güncel Haberler

PlayStation, Rusya'daki Faaliyetlerinin Çoğunu Askıya Aldı

Ana Sayfa
PlayStation, Rusya'daki Faaliyetlerinin Çoğunu Askıya Aldı

Bu, mevcut uluslararası bağlamda pek çok insanı şaşırtmayacak bir duyuru yapıldı. Sony Interactive Entertainment (SIE), Rus topraklarındaki yeni operasyonlarının derhal askıya alındığını onayladı.

State of Play'in yayınlanmasından sadece dakikalar sonra Japon firma, Rusya'daki faaliyetleri hakkında bir güncelleme sağlamak için sosyal ağlarda bir basın açıklaması yayınladı. Son günlerde birçok stüdyo, yayıncı ve üretici, Vladimir Putin liderliğindeki ülkeye karşı yaptırımlar aldı ancak Sony şaşırtıcı bir şekilde sessiz kaldı. Gran Turismo 7'nin lansmanının son anda iptal edildiğini biliyorduk.

Rus oyunculara darbe

Bu nedenle bugün SIE'nin Rusya'ya yaptığı oyun ve konsol sevkiyatlarını derhal durdurduğunu öğrenmiş olduk. PlayStation Store işlemleri de bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı. Bu nedenle kullanıcılar artık oyun, DLC veya herhangi bir içerik türü satın almak için çevrimiçi mağazayı kullanamayacaklar. Ayrıca Japon çokuluslu şirketi, savaş mağdurlarına yardım etmek için 2 milyon dolara kadar bağış yapacak.

Kabul edilmelidir ki, Visa, Mastercard ve American Express ödeme araçları artık ülke içinde çalışmıyor.


Kaynak: PlayStation

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent