recent
Güncel Haberler

Xbox ve Activision Blizzard Anlaşması Henüz Bitmedi

Ana Sayfa
Xbox ve Activision Blizzard Anlaşması Henüz Bitmedi

Beklenen bir şeydi: Microsoft tarafından Activision Blizzard'ın devralındığının duyurulması gerçek bir sismik şoka neden olduysa, hala kesin olmaktan uzak görünüyor.

Geçen yıl Microsoft'un Bethesda'yı devralmasıyla olduğu gibi, bu olağanüstü 68,7 milyar dolarlık anlaşmanın bir ABD federal otoritesinin oylamasından geçmesi gerekecek.

PlayStation hayranlarına, Microsoft tarafından düzenlenen gerçekten tarihi devralmanın, yetkili Amerikan antitröst makamları tarafından bir soruşturmanın konusu olacağı konusunda güvence verilebilir. Bloomberg'deki bilgiye göre, davayla ilgilenecek olan Federal Ticaret Komisyonu (FTC).

Bu, böyle bir birleşmenin yarı-tekel durumuna mı yoksa en azından haksız rekabete mi neden olup olmayacağını belirlemek için Activision'ın video oyunu portföyünü analiz etmeli ve Microsoft'unkiyle çapraz kontrol etmelidir. Komisyon geçen yıl Microsoft-Bethesda davasını da ele almış ve devralma lehinde karar vermişti. Yine de Bloomberg'e göre, federal otorite bu arada benzer davalarda tonu sertleştirmeye karar verdi.

Bu nedenle Microsoft ve Activision Blizzard, soruşturmanın Komisyon tarafından lehte bir karara yol açması için yalnızca parmaklarını çaprazlamalı. Durum böyle olsa bile, özellikle Avrupa'da, Bethesda'nın devralınmasında olduğu gibi aynı süreç izlenmelidir.

Çok yakından takip edilmesi gereken bir soruşturma, kısacası cebinizde olmaktan uzak bir dava. Microsoft ve Activision Blizzard'ın, her şey yolunda giderse devralmanın 2023 yazında tamamen tamamlanacağına inandığını unutmayın.


Kaynak: Bloomberg

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent