recent
Güncel Haberler

Sony, 2021'in Sonu İtibariyle 17,3 milyon PS5 Konsolu Sattı

Ana Sayfa
Sony, 2021'in Sonu İtibariyle 17,3 milyon PS5 Konsolu Sattı

Ocak ayı, Bungie'nin satın alınmasının duyurulmasıyla Sony için şık bir şekilde sona erdi. Ancak çok doğru rakamlara rağmen PS5 satışları açısından bir ilk gerileme yaşadı.

Japon üretici, sürekli devam eden bu sonsuz bileşen eksikliğini suçluyor.

Stok bekleniyor...

Bu nedenle Sony, mali yılının (1 Ekim - 31 Aralık 2021 arası) üçüncü çeyreğinde oyun şubesi tarafından elde edilen mali sonuçların stokunu aldı. Bu süre zarfında Japon firma dünya çapında 3,9 milyon PlayStation 5 sevkiyatı gerçekleştirdi. Geçen yıl bu zamanlar sevkiyatlar 4,5 milyon adede ulaştı. PS5, Kasım 2020'deki lansmanından bu yana toplamda 17,3 milyon adet sevk etti.

Aynı zaman diliminde (yani Aralık 2014'ün sonunda), PS4 zaten 20.2 milyon adede yükselmişti. Sony, bu düşük performansın bileşen eksikliği ve özellikle yarı iletkenler ile bağlantılı olduğunu açıklıyor. Üretici bu nedenle güçlü pazar talebini karşılayamadı.

Büyük rakamlarla devam edelim, çünkü PlayStation Plus'ın şu anda 48 milyon abonesi var, bu önceki mali yılda açıklanan 47,4 milyona göre çok küçük bir artış. Şu anda Project Spartacus kod adı altında bilinen yeni bir teklifin lansmanı ile hizmetin yakında büyük bir değişikliğe uğraması gerektiğini unutmayın.

Son olarak Sony, oyun hizmetinin önümüzdeki birkaç yıl içinde stratejisinin merkezinde olacağını da açıkladı. Üretici, Mart 2026'ya kadar bu türden 10 oyun pazarlamak istiyor. Bungie'nin yakın zamanda devralınması, şüphesiz bu yeni stratejiye yabancı değil.


Kaynak: VGC

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent