recent
Güncel Haberler

Yeni Gök Gürültüsü, PlayStation Bungie'yi Satın Alıyor!

Ana Sayfa
Yeni Gök Gürültüsü, PlayStation Bungie'yi Satın Alıyor!

Activision Blizzard'ın Microsoft tarafından devralınmasından birkaç gün sonra, büyük bir satın alma ile ikramiyeyi vurma sırası Sony'de. Gerçekten de Japon üretici, Bungie'ye az önce ödeme yaptı.

İyi haber şu ki, oyuncular bu devralmadan zarar görmeyecek.

Bilgilerin düştüğü, ebedi PlayStation Blog'da yayınlanan bir makale aracılığıyla oldu. Bungie artık büyük PlayStation ailesinin bir parçası. Amerikan şirketi, Halo ve Destiny gibi gezegensel hitlerin kökeninde olduğu için oyuncular tarafından iyi bilinir. Peki bu devralmanın ardından stüdyonun prodüksiyonlarına ve özellikle Destiny 2'ye ne olacak?

Sony, Bungie'nin bağımsız bir geliştirici ve yayıncı olarak çalıştığını beyan ederek şeffaflık kartını oynadı. Böylece ekipler her zaman tüm mecralarda yayınlanacak başlıklar üzerinde çalışacaklar. Dolayısıyla Bungie, PlayStation Studios'u entegre etmiyor, bunun yerine organizasyonun yanında yer alıyor. Yapımcı, PlayStation markasını küresel olarak genişletmek için "stüdyonun platformlar arası geliştirme ve canlı oyun hizmetlerindeki uzmanlığını kullanmak" istiyor.

Bungie için çok da yeni olmayan bir dönem

GamesIndustry.biz'in yayınladığı detaylara inansaydık, satın almanın yaklaşık 3,6 milyar doları bulacağını ve görüşmelerin son 5-6 ayda yapıldığını söyleyebiliriz. Bu nedenle, Activision Blizzard'ın devralınmasının Sony adına bu girişimi motive etmediğini hayal edebiliriz. Microsoft Gaming'in patronu Phil Spencer, Twitter'da iki şirketi tebrik etti.

Her zaman farklı topluluklara güven vermek amacıyla Bungie'nin patronu Pete Parsons, özgürlüğün kendisi ve ekipleri için merkezi olmaya devam edeceğini açıkladı.

"Kaderimizin efendisi olarak kalıyoruz. Oyunlarımızı bağımsız olarak yayınlamaya ve geliştirmeye devam edeceğiz. Birleşik bir Bungie topluluğuna liderlik etmeye devam edeceğiz. Oyunlarımız, topluluğumuzun olduğu yerde, oynamayı seçtikleri yerde olmaya devam edecek. Sony'nin desteğiyle, göreceğiniz en hızlı değişiklik, iddialı vizyonumuzu desteklemek için stüdyo genelinde yetenek alımının hızlandırılmasıdır. Bu size hitap ediyorsa ve evrende bir adım atmamıza yardım etmek istiyorsanız, Destiny 2 ve ötesindeki tüm yeni dünyalar için tüm disiplinlerde işe alım yapıyoruz."

İster PlayStation'da, ister PC'de, hatta Xbox'ta olun, Destiny 2 ve stüdyonun gelecekteki yapımları sizi takip edecek. Son olarak, Sony Interactive Entertainment CEO'su Jim Ryan, yakında daha fazla devralma açıklanacağı için herkese hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.


Kaynak : PlayStation / GamesIndustry

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent