recent
Güncel Haberler

Xbox, Kısmen Xbox Serisi Satışları Sayesinde Rekor Kıran Mali Yıla İmza Attı

Ana Sayfa
Xbox, Kısmen Xbox Serisi Satışları Sayesinde Rekor Kıran Mali Yıla İmza Attı

Microsoft'un oyun kolu kesinlikle kriz yaşamıyor ve tam tersine, özellikle Xbox Series X/S sayesinde tarihinin en iyi mali yılını kaydediyor.

Xbox gerçekten de 2021 yılı için henüz çok kazançlı olan 2020 yılına kıyasla keskin bir artış rakamlarını paylaştı.

Xbox yükselişte

Alanında uzman olan Daniel Ahmad, Twitter hesabında Redmond firmasının oyun kolu için bu rekor mali yılı vurgulayan bir grafiği sundu.

Böylece Xbox, 2021'de yıllık 16.28 milyon dolarlık fahiş bir gelir kaydedecekti, bu 2020'nin sonuçlarına kıyasla %17.07'lik önemli bir artış. lansmanından bu yana 12 milyondan fazla kopyaya ulaştı. Böylece donanım gelirleri, 2020'ye kıyasla %63,3'lük astronomik bir artışla 3,7 milyar dolara ulaştı.

Microsoft'un kabulüne göre, yeni nesil Xbox konsolları aynı zamanda tüm Xbox konsollarının en hızlı satanları olacak. Bunun nedeni, özellikle koronavirüse karşı alınan hijyen önlemleri nedeniyle çok yüksek bir talebin olmasıdır.

Bu rekorun sonucunda ortaya çıkan bir diğer önemli oyuncu: içerik ve hizmetlerden elde edilen gelirler %8,8 artarak 12,6 milyar dolara ulaştı. Bu iyi artış, özellikle sürekli artan Game Pass abonelerinden kaynaklanmaktadır.

Activision Blizzard'ı satın alan Microsoft tarafından yakın zamanda atılan gerçek bombanın ışığında, gelecek yılların zaten astronomik olan bu gelirleri geçip geçemeyeceği merak edilebilir.


Kaynak: Twitter

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent