recent
Güncel Haberler

Senua's Saga: Hellblade 2: Söylentiler, Bildiklerimiz ve Beklediklerimiz

Ana Sayfa
Senua's Saga: Hellblade 2: Söylentiler, Bildiklerimiz ve Beklediklerimiz

Hellblade için böyle parlak bir geleceği kim tahmin edebilirdi? 2017'de piyasaya sürülen, Ninja Theory oyununun devamı bugün Xbox Series X'in en çok beklenen oyunlarından biri. Microsoft tarafından satın alınırken, İngiliz stüdyosu yine de Senua's Saga: Hellblade 2 hakkında 2019'dan bu yana çok gizli kaldı. 

Bu aksiyon-macera oyunu hakkında bildiklerimizi anlatacağız.

Senua's Saga: Hellblade 2 nedir?

Şimdi Hellblade 2 olarak adlandırılan, 2017'de PC ve PS4'te ve daha sonra Xbox One ve Nintendo Switch'te piyasaya sürülen Hellblade'in doğrudan devamı.

Bu, bizi Pictish savaşçı Senua'nın yerine koyan çok karanlık bir atmosfere sahip bir aksiyon-macera oyunu. Hem görsel hem de işitsel halüsinasyonların pençesinde olan Senua, ilk bölümdeki olayların ardından bu yeni bölümde intikam arayışına devam etmek zorunda kalacak.

Bununla birlikte, Hellblade 2'nin senaryo çerçevesi hala çok belirsiz. Ninja Theory, tabiri caizse herhangi bir hikaye detayı vermedi. Ancak Game Awards 2021 sırasında gösterilen etkileyici bir fragman, savaşçının düşmanlarıyla yüzleşmede artık yalnız olmadığını gösteriyor. Ayrıca, eylem bu sefer İzlanda'da gerçekleşebilir.

Hellblade 2 ne hakkında?

Hellblade, Senua'nın, köyden uzaktayken İskandinav savaşçılar tarafından katledilen aşkı Dillon'ın ruhunu kurtarmak için Hel krallığındaki yolculuğunu takip ediyor.

Ninja Theory oyununun birkaç okuma seviyesi var ve İngiliz stüdyosu, akıl sağlığı ve psikozlar üzerine mükemmel bir benzetme geliştirmekten hiçbir zaman saklanmadı. Oyunun tasarımında sahada bir dizi danışman da yer aldı; bu, özellikle ona musallat olan vizyonların rahatsız edici yönünü açıklıyor.

İkinci bölüm elbette bu çalışmaya devam edecek. Oyunun yaratıcı yönetmeni Tameem Antoniades, bir geliştirici günlüğünde Hellblade II'nin "akıl hastalığının mitleri şekillendirmeye, tanrıları ve dini şekillendirmeye nasıl yardımcı olduğunu" keşfetmeye çalışacağını açıkladı.

Hellblade 2 nasıl oynanır?

İşleri basitleştirmek için, Hellblade oyununun kalbinin God of War'ın (2018) son taksiti ile karşılaştırılabileceğini söyleyebiliriz. Karakterinizi omzuna çok yakın bir kamera ile üçüncü şahısta hareket ettiriyorsunuz ve katletmek için düşmanlarla noktalı yarı açık ortamlarda hareket ediyorsunuz. Ara sıra birkaç bulmaca da yolumuza çıkıyor.

Ancak Hellblade 2, selefinden çok daha yüksek bir bütçeye ve üretim süresine sahip. Ninja Theory'nin hırsları bu devam filmiyle tavan yapacak gibi görünüyor ve bu nedenle 2017'den çok daha çeşitli oyun ve ortamlar bekleyebiliriz.

Senua's Saga: Hellblade 2: Söylentiler, Bildiklerimiz ve Beklediklerimiz

Elimize geçen en son fragmanda, Senua ve adamlarının kendilerini bir mağarada yuttuklarını ve iki bacağı kesilmiş bir devi avladıklarını görebiliyoruz. Saldırı, misilleme yapıp onları sahilde kurulan Pictish kampına kadar takip ettiğinde olaylar ters gidiyor.

Ninja Theory sanatçılarının tekniğe ne kadar özen gösterdiğini gösteren, sinematik ve gerçek zamanlı oyun arasında, garip bir sekans. Hellblade 2'nin, ışık yönetiminde yıkıcı olduğunu bildiğimiz Unreal Engine 5'ten tam olarak yararlanan ilk oyunlardan biri olacağını geçelim.

Hellblade 2 ne zaman çıkacak?

Herkesin sorduğu sorunun maalesef şu an bir cevabı yok. Çok erken, hatta belki de çok erken duyurulan oyun, Xbox patronu Phil Spencer'ın sözlerine göre "sadece geliştirmenin erken bir aşamasında" 2019'daydı.

Ayrıca yeni söylentiler, 2022'nin sonunda piyasaya sürüleceği konusunda iyimser bir şekilde konuşuyor. Ancak bu, geliştirme stüdyolarını ve üretim süreçlerini güçlü bir şekilde test etmeye devam eden pandemiyi hesaba katmadan. Gerçekçi olarak, Hellblade 2'yi en iyi ihtimalle 2023'e kadar beklememeliyiz.

Her durumda, oyun Xbox Series X ve Series S'ye özel bir konsol olarak sunulacak. Ayrıca PC'de yayınlanacak ve Game Pass aboneliğinin bir parçası olarak yayınlanır yayınlanmaz oynanabilecek.


author-img
Get4Games

Yorumlar

1 yorum
Yorum Gönder
  • steyg photo
    steygNisan 20, 2022

    Azımıza bal çalıp kandırdılar abi. neyi bekliyorlar. 1 seneyi geçti trielr

    Yorumu Sil
    google-playkhamsatmostaqltradent