recent
Güncel Haberler

PlayStation VR2: Sony, Yeni Kulaklığının Özelliklerini Açıkladı

Ana Sayfa
PlayStation VR2: Sony, Yeni Kulaklığının Özelliklerini Açıkladı

Sony, bu hafta CES 2022'de herkesi şaşırttı. Japon üretici, sanal gerçekliğe adanmış bir sonraki cihazı hakkında gerçekten de yeni bilgiler açıkladı... PlayStation VR2 geliyor!

Ne yazık ki, son derece güçlü olması gereken bu cihaz hakkında hala her şeyi bilmekten uzağız.

Şimdilik, Sony kulaklıklarını çalışırken gösterme zahmetine girmediği için kağıt üzerindeki basit özelliklerle yetinmek zorunda kalacağız. Aynı şey, gizemini koruyan kesin çıkış tarihi için de geçerli. Ancak artık kulaklığın basitçe “PlayStation VR2” olarak adlandırıldığını ve ona yeni PlayStation VR2 Sense kontrolörlerinin eşlik edeceğini biliyoruz.

VR kulaklığının kendisine gelince, USB Type-C kablosuyla PS5'imize şaşırtıcı bir şekilde doğrudan bağlanacaktır. Her bir göz, 2000x2040 piksel tanımlı ve 90 ile 120 Hz arasında yenileme hızına sahip bir OLED ekrandan faydalanacak. Görüş alanı ise 110° olacak ve lenslerin ayrımı ayarlanabilecek. Üç eksenli bir jiroskop ve üç eksenli bir ivmeölçer kullanan altı eksenli bir hareket yakalama sistemi yanıt verecektir.

Dört ayrı kamera, kask ve kontrolörlerin uzayda izlenmesini sağlayacak. Bir kızılötesi kamera, göz takibini halledecektir. Başka bir yenilik, bu sefer titreşimler doğrudan cihaza entegre edilecek ve her an daldırmayı garanti edecek. Bir mikrofon ve bir stereo jak dahildir.

Sony ayrıca birkaç ay önce tanıtılan VR'ye adanmış ünlü kontrolörlere geri dönmek için zaman ayırdı. Bu, insanlara bu kontrol cihazlarının altı eksenli hareket yakalama ve dokunsal parmak algılama sunacağını hatırlatmak için bir fırsattı. Uyarlanabilir tetikleyiciler ve dokunsal geri bildirim, doğrudan DualSense'ten ödünç alınacaktır.

Kullanıcının sağ eline yerleştirilen kontrolör üzerinde PS, Seçenekler, Daire, Çapraz, R1, R2 ve sağ çubuk (R3) butonları bulunmaktadır. Tersine, soldaki PS, Seçenekler, Üçgen, Kare, L1, L2 ve Sol Çubuk (L3) tuşlarına sahiptir. Bluetooth 5.1 uyumlu iken pil gücüyle çalışacak.

PlayStation VR2 ve aksesuarlarının fiyatını öğrenmek için birkaç hafta sonra görüşmek üzere. 


Kaynak: PS Blog

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent