recent
Güncel Haberler

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

Ana Sayfa
AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

AMD, Zen 3+ çekirdeğini AMD RDNA 2 grafik kartıyla harmanlayan yeni AMD Ryzen 6000 Serisi mobil işlemcilerini tanıttı.

Yeni merkezi işlem birimleri (CPU'lar), Ryzen 5000 Serisine kıyasla %11'e kadar daha fazla tek iş parçacıklı performans, %28'e kadar daha fazla çok iş parçacıklı performans ve iki kata kadar daha fazla grafik performansı sunuyor.

AMD, Las Vegas'taki CES 2022 teknoloji fuarındaki sanal etkinliği sırasında çiplerini tanıttı. Etkinlik, AMD CEO'su Lisa Su tarafından başlatıldı.

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

Su, endüstrinin son iki yılda 350 milyondan fazla bilgisayar sevk ettiğini belirterek, "Son iki yılda PC'de dikkate değer derecede güçlü bir büyüme gördük" dedi.

Şirket, yeni AMD Ryzen 6000 Serisi işlemcilerin TSMC'nin 6 nanometre üretim süreci teknolojisi kullanılarak üretildiğini ve daha iyi yerleşik grafik performansı sunarak 1080p üçlü A oyun oynamanın yanı sıra iyi pil ömrü sunduğunu söyledi. Yerleşik grafikler, merkezi bir işlem birimini ve grafik işlem birimini aynı cihazda birleştiren Hızlandırılmış İşlem Birimlerini etkinleştirir.

AMD ayrıca üstün oyun performansı için AMD 3D VCache teknolojisine sahip yeni Ryzen 7 5800X3D masaüstü işlemcisini duyurdu ve Zen 4 mimarisiyle desteklenen ve yeni AMD AM5 soketini kullanan yeni Ryzen 7000 serisi işlemcinin önizlemesini yaptı.

AMD Müşteri İşlerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Saeid Moshkelani, “AMD, yaratıcılar, profesyoneller ve oyuncular için benzersiz deneyimler sunarak bilgisayar endüstrisindeki inovasyonun ön saflarında yer alıyor” dedi. “Yeni AMD Ryzen 6000 Serisi işlemciler, etkileyici pil ömrü, benzersiz entegre grafikler ve optimize edilmiş performans için olağanüstü verimlilik sunarak AMD'nin herhangi bir dizüstü bilgisayar kullanıcısına sunabileceği en iyisini sunuyor." dedi.

AMD Ryzen 6000 Serisi İşlemciler

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

2017'de Zen mimarisinin piyasaya sürülmesinden bu yana AMD, AMD işlemcilerinin saat döngüsü başına öncekinden daha fazla görev gerçekleştirmesine izin verdiği için rakibi Intel'e göre bir  avantaj elde etti.

AMD Ryzen 6000 Serisi işlemciler, watt başına iyi performans sağlamak üzere optimize edilmiş güncellenmiş AMD Zen 3+ çekirdeği üzerine inşa edilmiştir. Bunlar, 2021'de piyasaya sürülen 5000 Serisinden 5 GHz'e kadar saat hızları, 1,3 kata kadar daha yüksek işlem hızları ve 2,1 kata kadar daha hızlı grafikleriyle şimdiye kadarki en hızlı AMD Ryzen işlemcileridir.

Zen 3+ çekirdeği, hızı hızla ayarlayan yeni uyarlanabilir güç yönetimi özellikleri ve güç tasarrufuna yardımcı olan yeni derin uyku durumları aracılığıyla güç ve verimlilik sunar. Son nesil AMD Ryzen işlemcilerle karşılaştırıldığında, AMD Ryzen 6000 Serisi işlemciler video konferans için %30'a kadar daha az güç kullanabilir. Ryzen 6000 Serisi işlemciler, serin ve sessiz bir dizüstü bilgisayarda tek bir şarjla 24 saate kadar film oynatma sağlayacak.

Sekiz adede kadar yüksek performanslı çekirdeğe sahip ve her biri aynı anda birden fazla görevi yerine getirerek 16 iş parçacığı işleme gücü sağlayan AMD Ryzen 6000 Serisi işlemciler, ultra ince dizüstü bilgisayarlara daha iyi performans sağlıyor.

AMD RDNA 2 mimarisi tabanlı grafikler

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

AMD Ryzen 6000 Serisi işlemciler aynı zamanda RDNA 2 mimarisi tabanlı yerleşik grafiklere sahip ilk mobil işlemcilerdir. Son nesle göre iki kata kadar daha hızlı grafik performansıyla, PC oyunlarının büyük çoğunluğunu tam HD olarak sorunsuz bir şekilde oynayabilen dünyanın ilk on-chip grafik kartıdır.

Ryzen 6000 serisi işlemciler, ultra yüksek çözünürlükler ve yenileme hızları sunan yerleşik bir ekran motoruna sahiptir. AMD, AMD Ryzen 6000 serisinin rakiplerinden daha hızlı üçlü A oyununa olanak tanıdığını belirtti.

Çipler, daha hızlı mobil bilgi işlem için gelişmiş DDR5 bellek kullanır ve PCIe 4.0 ve USB 4 ile güncellenmiş cihaz desteğine sahip olacak. Arka plan gürültüsünü filtrelemek için AI gürültü iptali kullanıyor ve Qualcomm ve MediaTek'ten WiFi  çözümleriyle çalışacak.

Su, AMD Ryzen 6000 Serisi işlemcilerin, entegre Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi ile gelişmiş Windows 11 güvenlik özelliklerini tam olarak destekleyen ilk x86 işlemciler olduğunu ve güvenli bir sistem sunarak gerçek bir çipten buluta güvenliği mümkün kıldığını söyledi. Bu, PC'lerde "tüm saldırı vektörlerini ortadan kaldıracak" dedi.

AMD Ryzen mobil işlemciler 2022 tüketici serisi

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

Ürün yığınının en üstünde yer alan AMD Ryzen HX-Serisi işlemciler, inanılmaz grafik gücüyle ince ve hafif bir form faktöründe optimum performans sağlıyor. Hareket halindeyken performans arayan genel tüketiciler için AMD Ryzen 6000 U-Serisi işlemciler, performans ve verimliliğin bir karışımını sunacak.

"Zen 3" işlemci teknolojisinin dahil edilmesiyle performansı artıran yeniden canlandırılmış AMD Ryzen 5000 Mobil Serisi işlemciler de 2022 için mevcut olacak.

AMD Ryzen 6000 Serisi işlemciler tarafından desteklenen ilk dizüstü bilgisayarların Şubat 2022'den itibaren Asus, Dell ve HP gibi ortaklardan temin edilmesi bekleniyor. AMD, yıl boyunca 2022'ye dayalı olarak 200'den fazla tüketici ve ticari dizüstü bilgisayarın geniş bir şekilde sunulmasını bekliyor.

Yine 2022'nin başlarında piyasaya çıkacak olan AMD Ryzen 6000 Pro Serisi işlemciler, işletmeler için yeni özellikler ve teknolojiler sunarak uzun bir inovasyon serisi yaratmaya devam edecek.

Lenovo, AMD ile birlikte bu baharda AMD Ryzen PRO 6000 Serisi işlemcilere sahip birinci sınıf bir iş dizüstü bilgisayarı olan yeni ThinkPad Z'yi tanıtacak.

AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip AMD Ryzen 7 5800X3D PC işlemci

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

AMD ayrıca, oyun deneyimlerini güçlendirmek için AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip ilk AMD Ryzen işlemcilerini sunan AMD Ryzen 5000 Serisi masaüstü işlemcilerine yükseltme yaptığını da duyurdu. AMD, Zen 3 çekirdek mimarisi tarafından desteklenen Ryzen 7 5800X3D masaüstü işlemcisinin dünyanın en hızlı oyun işlemcisi olduğunu söyledi. AMD'nin iddiasına göre, belirli oyunlarda rakiplerinden ortalama %5 daha hızlı 1080p oyun sunuyor.

AMD Ryzen 7 5800X3D, 2022 baharında Soket AM4 için satışa sunulacak.

AMD, 5 nanometre Zen 4 mimarisine dayalı olacak ve 2022'nin ikinci yarısında kullanıma sunulacak olan Ryzen 7000 Serisi işlemcilerinin önizlemesini yaptı. AMD, Ryzen Zen 4 mimarisine sahip CPU'ları tamamlamak için yeni AMD Soket AM5'i de tanıtacak.

AMD, Dizüstü Bilgisayarlar İçin Ryzen 6000 Serisi İşlemcileri Tanıttı

Su, “Zen 4 bir sonraki büyük adım” dedi. "Şu anda laboratuvarlarımızda çalışıyor ve performansı inanılmaz görünüyor."

Yeni bellek türlerini ve diğer özellikleri destekleyeceğini söyledi. Ve Zen 4 işlemcide 5Ghz'de çalışan Halo: Infinite'in bir demosunu gösterdi.

“AMD ile ortaklık sayesinde, PC oyunlarını inovasyonda ileriye taşımak için bir yolculuğa çıktık. Sonuç olarak, performans ve akıllı deneyimin sınırlarını zorlayan, kategori tanımlayan bir Alienware dizüstü bilgisayar ortaya çıktı” dedi. Dünyanın en güçlü 17 inç AMD Advantage oyun dizüstü bilgisayarını içeren Alienware m17/m15 R5 dizüstü bilgisayarlarımıza güç sağlayan en yeni AMD Ryzen işlemci teknolojisiyle, kullanıcılar oyun performansının ve gücünün tüm modern oyun başlıklarının taleplerini karşılamasını bekleyebilirler.”


Kaynak: AMD
author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent