recent
Güncel Haberler

Microsoft, Dudak Uçuklatan Bir Fiyatla Activision Blizzard'ı Satın Aldı

Ana Sayfa
Microsoft, Dudak Uçuklatan Bir Fiyatla Activision Blizzard'ı Satın Aldı

Bloomberg gazetecisi Jason Schreier tarafından paylaşılan bir tweet ile başlayan şey anında doğrulandı: Microsoft, Activision-Blizzard-King'e kesinlikle astronomik bir meblağ teklif etti.

Microsoft, dünyayı sarsan bir anlaşmayla bugün Activision Blizzard'ı satın almayı kabul ettiğini duyurdu.

Bloomberg'e göre, bu anlaşma yaklaşık 70 milyar dolar değerinde. Buna karşılık Microsoft, Bethesda'ya 7,5 milyar dolar harcadı.

Activision Blizzard, geçtiğimiz yıl boyunca toksik işyeri suçlamalarıyla ilgili soruşturmalarla mücadele ediyor. Satış, CEO Bobby Kotick de dahil olmak üzere mevcut mülkiyeti bir teselli gibi verebilir. Liderler yine de bu soruşturmaların herhangi bir sonucuna maruz kalacak olsa da, düşüş eğiliminde olan bir şirketi satarak büyük bir kazanç elde edebilirler.

Microsoft için bu, her yıl en çok satan nişancı oyununu piyasaya süren Call of Duty de dahil olmak üzere tarihteki en büyük oyun özelliklerinden bazılarına erişmesini sağlıyor. Sonra Warcraft, StarCraft, Diablo ve Overwatch'a ev sahipliği yapan Blizzard tarafı var. Activision ayrıca mobil megahit Candy Crush Saga'nın yapımcıları King'in de sahibi.

Niko Partners'ın kıdemli analisti Daniel Ahmad'a göre Microsoft, anlaşma bozulursa veya engellenirse Activision Blizzard'a 3 milyar dolar ödemek zorunda kalacak.

Sözleşmenin son ayrıntıları hâlâ tamamlanma aşamasındadır, ancak Microsoft, Activision Blizzard kataloğundan mümkün olduğu kadar çok oyunu abonelerin ek ücret ödemeden yüzlerce oyunun keyfini çıkarmasına olanak tanıyan ünlü Game Pass'e getirmek için çalışmasını sağlıyor.

Ancak, bir soru muhtemelen oyuncuları biraz daha fazla ilgilendiriyor: Activision Blizzard'ın oyunları, Bethesda'nın oyunları gibi Xbox'a özel mi olacak?

Activision Blizzard oyunları Xbox'a özel olacak mı?

Microsoft'un gönderisi şu anda bu soruyu yanıtlamak için hiçbir şey yapmıyor. Ancak, gidişatın nasıl tersine dönebileceğini görmek zor: Şu anda Xbox Game Studios bayrağı altında oyunlarını PlayStation veya Nintendo konsollarında yayınlayan tek bir stüdyo yok.

Ancak Bloomberg'e göre, "Microsoft, PlayStation'da belirli Activision serilerini tutmak için çalışıyor", ancak "özel içeriğin Xbox'a ayrılacağını belirtiyor.''

Activision Blizzard, Bobby Kotick'in 30 Haziran 2023'te tamamlanması planlanan satın almanın tamamlanmasına kadar görevde kalacağını doğruladı. O zamana kadar, ana ilgili taraf, “tam özerklik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Başka bir deyişle: tahliye varsa, hala çok uzakta. Ayrıca Activision Blizzard stüdyoları tarafından piyasaya sürülen oyunların muhtemel Xbox münhasırlığı ancak bu tarihten sonra uygulanacaktır. Böylece PlayStation ve Nintendo oyuncuları baskıyı biraz azaltabilir… şimdilik.


Kaynak: Xbox, Activision Blizzard

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent