recent
Güncel Haberler

GTA Şirketi Take-Two, Mobil Oyun Uzmanı Zynga'yı Satın Aldı

Ana Sayfa
GTA Şirketi Take-Two, Mobil Oyun Uzmanı Zynga'yı Satın Aldı

Bu hafta video oyun endüstrisini vuran tarihi bir yeni devralma. Grand Theft Auto şirketi Take-Two, Pazartesi sabahı yaptığı açıklamada, FarmVille şirketi Zynga'yı satın aldığını duyurdu.

Açıklanan miktarın başınızı döndürdüğünü söyleyebiliriz.

Kolay para?

Bilgiler, 10 Ocak 2022 Pazartesi günü Take-Two Interactive tarafından iletildi. Amerikan firması, Zynga'yı 12,7 milyar dolara (hisse ve nakit karışımı bir işlem yoluyla) satın aldı. Bu da onu video oyunu tarihindeki en büyük satın alma yapıyor. Karşılaştırma yapacak olursak, Microsoft 2020'de ZeniMax Media'yı (Bethesda Softworks) satın aldığında "sadece" 7,5 milyar dolar harcamıştı.

Mobil oyun pazarında uzmanlaşan Zynga, FarmVille, Harry Potter: Puzzles ans Spells veya Live Poker gibi oyunların kökeninde yer alıyor. Son yıllarda, Frank Gibeau başkanlığındaki şirket, bu süreçte çok sayıda işten çıkarmaya yol açan ciddi zorluklarla karşılaştı. Take-Two Interactive tarafından devralınması, potansiyel olarak daha iyi finansal istikrara yol açabilir.

Bu devralmanın amacı en hafif tabirle açıktır! Zynga, Take-Two'nun ikonik lisanslarını mobil cihazlara taşımasına izin verecek. Yayıncı bunu, faaliyetlerini çeşitlendirmek ve akıllı telefonlar ve tabletler için oyunlarda pazar lideri olarak konumlandırmak için bir olasılık olarak görüyor. Zynga borsaya kote olduğundan, iki hissedar grubuna ek değer getiren şey.

Son olarak, geri alımın kesin olarak doğrulanmadığını belirtelim. Başka bir zengin oyuncunun daha iyi bir teklif vermek ve bahsi kazanmak için 45 günü var. Ancak Take-Two, 12,7 milyar dolarlık büyük çekiyle çıtayı çok yükseltti. Devam edecek…


Kaynak: Gamespot

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent