recent
Güncel Haberler

Dark Souls Oyuncuları Riske Atan Güvenlik Açığı Bulundu

Ana Sayfa
Dark Souls Oyuncuları Riske Atan Güvenlik Açığı Bulundu

Bu hafta sonu Torpor. Bandai Namco, Dark Souls 3, Dark Souls 2 ve Dark Souls: Remastered sunucularını acilen kapatmak zorunda kaldı.

Söz konusu üçüncü opusta çok endişe verici bir RCE (Uzaktan Kod Yürütme) güvenlik açığı bulundu.

Dark Souls oyunları kritik bir kusurla karşı karşıya

Oyunun çok oyunculu bileşenlerinde, bilgisayar korsanlarının bir bilgisayarın kontrolünü ele geçirmesine ve ardından kurbanın kişisel verilerini çalmasına izin veren kritik bir kusur. Japon yayıncı, Dark Souls: Ready to Die Edition'ın diğer opuslarla aynı muameleyi izleyeceğini ve sunucunun kısa süre sonra devre dışı bırakılacağını duyurdu. Bu güvenlik açığı yine de FromSoftware oyunlarında uzun süredir mevcuttu ve stüdyonun diğer yapımlarıyla aynı mimariye dayanan Elden Ring'de zaten mevcut olabilir.

Sadece birkaç gün önce Dark Souls 3'te bir yayıncının canlı yayında hacklenmesiyle ortaya çıktı. Oyunu çöktükten sonra, Power Shell uygulaması kendi kendine açılırken oynama şeklini eleştirmek için bilgisayarından robotik bir ses geldi. Neyse ki, kötü niyetli bir saldırı değil, bu kusuru ortaya çıkarmak isteyen isimsiz bir geliştiriciydi. Stüdyoya bu güvenlik açığını zaten bildirecekti, ancak herhangi bir yanıt almadı. Çözümü: büyük güne maruz bırakmak için topluluktaki büyük isimlerin peşinden gidin.

Bandai Namco'dan bu yana istenen etkiye sahip olan bir yaklaşım, bu hafta sonu acilen harekete geçmek ve oyun sunucularını yalnızca PC'de geçici olarak kapatmak zorunda kaldı. Konsol oyuncuları etkilenmezken, PC oyuncuları yine de kitaplıklarından Dark Souls'u başlatabilir, ancak herhangi bir çok oyunculu bileşenden yoksun olacaklardır.


Kaynak: IGN

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent