recent
Güncel Haberler

Çin'de Stüdyo Kapanışları Artıyor, Oyunlara Karşı Mücadeleye Devam Ediyor

Ana Sayfa
Çin'de Stüdyo Kapanışları Artıyor, Oyunlara Karşı Mücadeleye Devam Ediyor

Çin, video oyunları dünyasına ilişkin kontrol önlemlerini güçlendirmeye devam ediyor. Bu önlemler çok katı, 2021'de yüzlerce stüdyo kapılarını kapattı.

Çin'de giderek belirsizleşen video oyun pazarı

Çin'in, özellikle gençler arasında, haftada üç saatle sınırlı video oyunu bağımlılığına karşı mücadele etmek için çok katı önlemler aldığı birkaç ay oldu. Ülkede video oyunlarının onaylanmasından sorumlu olan Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA) tarafında, Temmuz ayından bu yana hiçbir oyun düzenleyicilerin gözünde lütuf bulamadı.

Başka bir deyişle, geçen yazdan bu yana Çin'de hiçbir yeni video oyunu onay almadı ve bu da yerel stüdyolar üzerinde açıkça büyük bir etkisi oldu. Analist Daniel Ahmad'a göre, 2021'de en az 850 şirket (en az bir oyun veya ürün kaydettirmiş) mağaza kapattı.

Video oyunu pazarı Çin'de tam bir belirsizlik içinde ve stüdyolar açıkça hükümet kararlarına ve gelecekteki (nihai) onaylara bağlı. Çok ünlü Fortnite'ın da Çin sansürünün kurbanı olduğunu biliyoruz. Geçen yılın sonunda Epic Games tarafından nihayet piyasadan çekilmeden önce, yerel gereksinimlere uyacak şekilde büyük ölçüde sulandı.


Kaynak: Engadget

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent