recent
Güncel Haberler

2022'de En Çok Beklenen Oyunlar (Umarım Ertelenmez)

Ana Sayfa
2022'de En Çok Beklenen Oyunlar (Umarım Ertelenmez)

2022 dolu dolu bir yıl olacak gibi görünüyor. Birkaç oyun yayıncısı, en büyük video oyunlarına 2022 çıkış tarihi ekledi. Bir süredir beklediğimiz birkaç üçlü AA oyunu da dahil. 2022'de en çok sabırsızlıkla beklediğim oyunlar.

Bunlardan bazılarının gecikmeler görebileceğini belirtmekte fayda var. Ne de olsa, oyunların birçoğu 2021 sürüm penceresinden düştükleri için yalnızca 2022'de çıkıyor. Bu nedenle, bir yıl sonra bu oyunların hepsinin piyasaya sürülmemesi muhtemeldir. Ama şimdilik, yapacaklarına dair iyi niyetli varsayımla hareket ediyorum.

Horizon: Forbidden West

2022'de görmeyi bekleyebileceğimiz ilk triple AA oyunlarından biri Horizon Forbidden West. Sony, Horizon Zero Dawn'ın devam oyununu 2020'de duyurdu. Başlangıçta bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesi geçici olarak planlanmıştı, ancak Guerrilla Games 18 Şubat 2022'de resmi bir çıkış tarihi açıkladı. Horizon: Forbidden West, oyun dünyasının en yeni oyunlarından biri olan Aloy'un yeni maceralarını takip ediyor. 

Starfield

Bethesda, 2018'de Starfield adlı en son RPG'sini duyurdu. Geçen yıl tek oyunculu RPG'ye 2022'lik bir çıkış tarihi verdi. Oyunun hikayesi hakkında henüz fazla bir şey bilmiyoruz, ancak 24. yüzyılda geçiyor. Sızan bir fragmana göre, 11 Kasım 2022'de geçici bir çıkış tarihi var.

Elden Ring

Elden Ring 25 Şubat 2022'de piyasaya çıktığında sahip olacağımız oynanışa nihayet bir göz atabileceğiz. Oyun, FromSoft formülünde, monte edilmiş bir savaşa sahip bir binek ve oyuncuların keşfetmesi için büyük bir açık dünya da dahil olmak üzere birkaç yeni içerikler sunuyor.

God of War: Ragnarok

Ragnarok, Kratos'un İskandinav macerasındaki ikinci ve son oyundur. Son macerasını takip eden Kratos ve oğlu Atreus, İskandinav savaş tanrısı Tyr'ı arıyorlar, görünüşe göre şimdi Thor, Freya ve muhtemelen Asgard'ın diğer birkaç sakiniyle karşı karşıyalar. Thor ve Tyr dışında, dev Angrboda da dahil olmak üzere diğer mitolojik figürler ilk kez sahneye çıkacak. Henüz resmi bir çıkış tarihi almadık, ancak önceki God of War oyunu 14 Ocak 2022'de PC'ye geliyor.

Saints Row


Saints Row serisindeki bir sonraki oyun yeniden başlayacak. Hayranların bu konuda doğal olarak karışık duyguları var. Santo Ileso adında bir Güneybatı kasabasında Azizlerin yeni bir tekrarını izliyoruz. Bu genç hoşnutsuzlar, yeni bir renkli düşman grubunu ele geçirerek Azizliğe yolculuklarına yeni başlayacaklar. Yeniden başlatma 25 Şubat'ta başlayacak.

Breath of the Wild 2


Breath of the Wild 2, Nintendo'nun en güzel Hyrule yinelemesinde Link ve Zelda'nın maceralarını takip edecek. Güya bize daha da fazla alan sağlayacak olan gökyüzü tabanlı mekanikler de olacak.

Bayonetta 3


Elden Ring hayranları oyunlarından haber beklemek zorunda olduklarını düşündülerse, Bayonetta hayranları hakkında hiçbir şeyleri yok. Bayonetta 3'ün teaser fragmanı 2017'de çıktı ve şimdi nihayet bazı haberler aldık. Oyunun geçici bir 2022 çıkış tarihi olması planlanıyor, ancak Breath of the Wild 2 gibi, 2023 gecikmesi için muhtemel bir aday. Yeni fragman, Bayonetta'nın, çağırdığı iblisleri dansla kontrol etme yeteneği ve muhteşem yeni kiti de dahil olmak üzere birçok yeni hareketini gösterdi.

Forspoken


Square Enix'in orijinal adı Project Athia olan yeni aksiyon RPG'si 24 Mayıs 2022'de PC ve PS5'te piyasaya sürülecek. Başrolde, aniden bileğinde konuşan bir bilezikle kendini tehlikeli bir fantezi diyarında bulan, kafası karışık modern kadın Frey Holland, Forspoken büyülü savaş hakkında olduğu kadar keşif ve keşifle de ilgilidir. Ya da en azından fragmanlar öyle gösteriyor.

Pokémon Legends: Arceus


Pokémon Legends: Arceus, Breath of the Wild ve Monster Hunter gibi oyunlardan ilham alarak seriyi yeni bir yöne taşıyor. Dünya tarihinde daha da geriye gidiyor ve Pokémon'u Sinnoh'a dönüşecek olanın vahşi doğasında belgeleyen bir kaşif olarak oynuyorsunuz. Oyun 28 Ocak 2022'de çıkacak.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin


Team Ninja tarafından geliştirilen Origin, tamamen farklı bir seriden gelmiş gibi görünen kahramanlarla ilk Final Fantasy oyunundaki olayların yeniden anlatımıdır. Serideki diğer oyunların aksine, Soulslike bir aksiyon oyunu. Final Fantasy hikayesini nasıl yeniden şekillendireceğini bilmiyoruz, ancak Chaos'un dahil olacağını biliyoruz. 18 Mart 2022'de PC ve konsollarda çıkacak.

Dying Light 2: Stay Human


Uzun zamandır beklenen Dying Light devamı, gecikmeler 2022 listesine koymadan önce ilk olarak 2021 sürümü için ayarlanmış oyunlardan biri. Techland, 2021 boyunca sürekli olarak devam oyunu hakkında bize bilgi veriyordu. Zombi vebasının insan nüfusunu perişan ettiği kıyamet sonrası bir dünyada geçiyor ve kahramanın Aiden Caldwell, zombileri geride bırakırken çeşitli gruplarla ittifak kurarak son insan şehrine park etmesi gerekiyor. 4 Şubat 2022'de başlıyor.

Gran Turismo 7


Gran Turismo serisi, Sony konsollarında her zaman memnuniyetle karşılanmaktadır ve Gran Turismo 7, 4 Mart 2022'de PS5 ve PS4'te piyasaya sürülülecek. Seri, son oyunun 2017'de piyasaya sürülmesiyle biraz düşüş yaşadı. Dirt 5 ve Forza Horizon 5 de dahil olmak üzere, yeni nesil lansmanından bu yana bizi meşgul edecek başka yarış simülasyonları da oldu. GT7'nin kendisi için ne tür bir niş oluşturabileceğini görmek ilginç olacak. Porsche, sadece GT7 oyuncuları için tamamen elektrikli bir konsept model tasarlarken, şimdiden kendi özel otomobiline kavuşuyor.

Hogwarts Legacy


Bu listedeki tüm oyunlar arasında, 2022'de görmek konusunda en az iyimser olduğum oyun bu. Hogwarts Legacy, Dean'in geçen yıl en çok beklenen oyunlar listesindeydi ve bu arada, oyunla ilgili olarak neredeyse tamamen radyo sessizliği yaşadık. oyunun geliştirilmesi ve piyasaya sürülmesi. Gelecek yıl başlıkla ilgili haberler alacağımızı biliyoruz. Ancak 2022 lansman penceresini mucizevi bir şekilde karşılarsa, Potter'dan önce Hogwarts'a dönmek iyi olacak. Ben de zamanı geçmiş bir Potterhead olarak, biraz heyecanlı olduğumu kabul ediyorum.

RedFall


Arkane'nin bu yılki E3'te piyasaya çıkan en yeni oyunu, kooperatif hayatta kalma korku FPS'sidir. Redfall, Massachusetts kasabasında vampirlerle savaşan oyuncu karakterlerini görüyor. Henüz RedFall için gerçek bir oyun görmedik elimizdeki tek şey sinematik bir fragman. Ancak bu yılki Back 4 Blood'dan etkilenmeyenler için hoş karşılanabilecek Left 4 Dead tarzı bir oyuna benziyor. Oyun geçici olarak 2022 yazında yayınlanacak.

Marvel’s Midnight Suns


2022'de Gotham Knights ve Suicide Squad: Kill the Justice League dahil olmak üzere bir dizi süper kahraman oyunu alacağız. Ancak Midnight Suns'ın şu ana kadar gerçek oynanışını gördüğümüz tek oyun olduğunu düşünürsek, beni en çok heyecanlandıran bu. Bu XCOM tarzı sıra tabanlı strateji oyunu, yukarıda bahsedilen diğer iki oyundan süper kahraman oyununa çok farklı bir bakış açısı getiriyor. Ayrıca orijinal, özelleştirilebilir bir kahramanı takip ediyor. Take-Two, 2022'nin ikinci yarısında bir lansman penceresi belirledi.

Sonic Frontiers


Speedster, 2022'de piyasaya sürülecek olan Frontiers'da keşfedilecek geniş, yeni bir oyun alanına kavuşuyor. Yakın zamanda ortaya çıkan bir hikaye özeti, Sonic'in Dr. Eggman ile son mücadelesinin, ikincisinin Starfall'dan bir tür eski teknolojiyi serbest bırakmasıyla nasıl sonuçlandığını anlatıyor. Adalar. Şimdiye kadar gördüğümüz fragman, bize güzel ortamların yanı sıra büyük bir düşman hakkında bir fikir verdi.

Stray


Annapurna Interactive, Stray ile ilgilenmemizi sağlamak için bize sadece bir kedi gösterdi ve bu yeterliydi. Talihsiz 2021 oyun gecikmelerinden bir diğeri, oyun şimdi 2022'nin başlarında piyasaya sürülecek. Geçen Temmuz'da bize kedi oyuncu karakterinin ne yapacağı hakkında biraz daha fikir veren yeni bir oyun fragmanı aldık. Kedi, androidlerin işgal ettiği bir şehirde, insanların olmadığı bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor. Oyuncular, büyük şehirde gezinirken bulmacaları çözecek ve düşman yaratıklara karşı kendilerini savunacaklar.

Dead Space Remake


EA, Dead Space yeniden çevriminin bu yılın başlarında lansmanını duyurdu ve geliştirme ekibinin 2022'nin sonlarında bir lansman yapmayı hedeflediği bildiriliyor. Yeniden yapım, oyuncuları yeni nesil için yeniden yapılan Isaac Clarke'ın orijinal macerasına geri götürecek. Güncellenmiş grafiklere ek olarak, aynı zamanda tamamen sesli ama yine de çoğunlukla sessiz bir Isaac ve yüzen fizik ile tamamlanmış güncellenmiş bir kan sistemi içerecek. Yeniden yapımlar ve yeniden yapımlar yeni oyunlar kadar ilgimi çekmese de bu serinin geri döndüğünü görmek ilginç olacak.

Ghostwire Tokyo


2022 lansmanına ertelenen bir başka 2021 oyunu olan Ghostwire Tokyo, geçici olarak yılın başlarında bir lansman için planlanıyor. Oyun, PS5'in donanımından yararlanmak için tasarlanmış birkaç oyundan biri olacak ve bize Tokyo'nun keşfedilecek güzel bir versiyonunu verecek. Tokyo vatandaşları bir tür büyük paranormal olayda aniden ortadan kaybolduğunda, oyuncu karakter Akito, şehri işgal eden ruhlarla savaşmak için güçlerini kullanmak zorundadır. Oyun hem renkli hem de ürkütücü görünüyor.

A Plague Tale: Requiem


Korku-macera türündeki A Plague Tale: Innocence'ın devamı niteliğindeki Requiem, Amicia ve Hugo de Rune'u tarihteki çok berbat bir dönemden sağ çıkmaya çalışırken izliyor. Sadece savaşın başlangıcıyla uğraşmak zorunda kalmıyorlar, aynı zamanda son oyundaki olayların ardından Katolik Kilisesi tarafından avlanıyorlar ve kaçınmaları gereken küçük bir sorun var. Henüz hikaye hakkında fazla bir şey bilmiyoruz ama Requiem, E3 2021'de çok ürkütücü bir fragman aldı. 2022'de çıkması bekleniyor.

Ve Diğerleri:

Suicide Squad: Kill the Justice League
Rainbow Six Extraction
Gotham Knights
Mario + Rabbids: Sparks of Hope
Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp
Destiny 2: The Witch Queen
Babylon’s Fall
Weird West
Oxenfree II: Lost Signals
Slime Rancher 2
Tiny Tina’s Wonderlands
The Lord of the Rings: Gollum
Stalker 2: Heart of Chernobyl
Digimon Survive
Vampire: The Masquerade — Bloodhunt
Syberia: The World Before
Bomb Rush Cyberfunk
Company of Heroes 3
author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent