recent
Güncel Haberler

Game Awards 2021: Tartışmaların Ardından Activision Olmayacak

Ana Sayfa
Game Awards 2021: Tartışmaların Ardından Activision Olmayacak

Birkaç aydır Activision Blizzard, şirketin stüdyolarında taciz, uygunsuz davranış ve cinsel saldırı ile ilgili soruşturmaların ardından kargaşanın merkezinde yer alıyor. Önümüzdeki hafta yeni sonuçları olacak son derece ciddi gerçekler.

Gerçekten de, çokça kötülenen Bobby Kotick tarafından yönetilen şirket, Game Awards 2021'e davet edilmeyecek.

Yalnızca 2020 baskısı için kayıtlı yaklaşık 83 milyon seyirci ile Geoff Keighley tarafından düzenlenen tören gerçek bir uluslararası etkiye sahip. Örneğin, 2015'te gösteri, Konami ve Hideo Kojima arasındaki fırtınalı ayrılığı eleştirdi. İkincisi, Japon yayıncı tarafından gösteriye katılmak için gezi yapması için yetkilendirilmemişti. Keighley, Metal Gear Solid'in yaratıcısını canlı olarak desteklemekten çekinmedi.

O zamanlar oyuncuların Konami'ye yönelmelerini büyük ölçüde artıran bir girişim. Oyun Ödülleri çok önemli bir ses kutusundan yararlanıyor ve tören, Activision Blizzard meselesini tartışmak için mükemmel bir andı. Yine de Kanadalı sunucunun bu konuda bir pozisyon almak istemesi pek olası değildi.

Geoff Keighley, töreni sırasında The Washington Post'a çalışmalarını (ve dolayısıyla aynı zamanda yayıncıyı) vurgulayarak "çalışanları ve geliştiricileri desteklemek" istediğini açıkladı.

Açıkçası, sosyal ağlar işlerini yaptı ve İnternet kullanıcıları ana ilgili taraftan açıklamalar istedi. Bu nedenle Geoff Keighley, Twitter'da Game Awards 2021 sırasında Activision Blizzard'a ayrılacak tedaviyi değerlendirmek için konuşmak zorunda kaldı.

"Adaylığının ötesinde, Activision Blizzard'ın bu yıl Oyun Ödülleri'nde yer almayacağını doğrulayabilirim. Tören, bu sektör için bir kutlama zamanıdır. Bir işletmede veya toplulukta suistimal, taciz veya yağmacı uygulamaların burada yeri yoktur. dedi.

Ayrıca değişimi hızlandırabilecek ve ilham verebilecek harika bir platformumuz olduğunun da farkındayım. Bunu taahhüt ediyoruz, ancak daha iyi ve daha kapsayıcı bir ortam yaratmak için hep birlikte çalışmalıyız, böylece herkes dünyanın en iyi oyunlarını yaratırken kendini güvende hisseder.

Bu standarttan hepimiz sorumluyuz. Muhteşem oyunlar ve onları şekillendiren yetenekli geliştiriciler, kutlamak istediğimiz oyunlardır.

Perşembe günü görüşeceğiz... 

Bu nedenle, Activision Blizzard çeşitli kategorilerdeki adaylıklarını korurken, yayıncıdan hiçbir yeni oyun özellikle vurgulanmamalıdır. Geoff Keighley'nin gösteri sırasında bu konuları açıkça tartışıp tartışmayacağı henüz belli değil.



Kaynak: Geoff Keighley / Kotaku
author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent