recent
Güncel Haberler

AMD Fidelity FX, Far Cry 6’da %44 Performans Sağlayacak

Ana Sayfa
AMD Fidelity FX, Far Cry 6’da %44 Performans Sağlayacak

AMD bugün kendi resmi YouTube kanalında Far Cry 6 için yeni bir özellik videosu yayınladı. AMD Fidelity FX, Far Cry 6'ya entegre etti. AMD, oyunculara performans artışını gösterdi.

AMD Fidelity FX, özelliğini aktif ettiğinizde, FPS (Kare hızı) %40 arttığını görüyoruz. Bu AMD model işlemci, ram ve ekran kartlarında FPS değişikliği olabilir.

AMD Fidelity FX, Far Cry 6’da %44 Performans Sağlayacak

Yazın başında AMD, Fidelity FX teknolojisini duyurmuştu. Fidelity FX, NVIDIA'nın DLSS teknolojisine rakip olarak anıldı. İlginç olan nokta ise AMD'nin geliştirdiği bu teknolojinin NVIDIA ekran kartlarında da çalışabilmesi.

Birkaç ay önce Stephanie Brenham (Ubisoft'ta 3D Takım Lideri Programcısı), stüdyonun Far Cry 6'da AMD FSR'yi uygularken edindiği deneyimden bahsetti;

“Far Cry 6’nın görsel özgünlüğüne ve sürükleyici bir oyun deneyimini geliştirmek için ışın izleme ve AMD Fidelity FX özellikleri gibi yeni nesil görsel işleme tekniklerini uygulamamızda kolaylık sağlaması açısından AMD ile işbirliği yapıyoruz. Bu yeni nesil özellikleri uygularken zorlandık, çünkü oyuncuların çoğunun ayarlarını kısmak zorunda kalmadan keyifli ve sorunsuz bir deneyim yaşamasını istiyoruz. AMD Fidelity FX‘i kullanmak bu sorunu çözmemize yardımcı oluyor, çünkü daha fazla oyuncunun kare hızından ödün vermeden grafik ayarları yükseltilmiş olarak Far Cry 6‘nın keyfini çıkarabileceği anlamına geliyor. Fidelity FX, son teknoloji bir uzamsal görsel yükseltme çözümü. Geliştirme süreçlerimize entegre edilmesi kolay ve mükemmel görüntü kalitesini korurken önemli bir performans artışı sağlıyor” dedi.

Oyuncular, tümü oyunun FSR özelliklerinin gücüyle gerçekçi ışın izlemeli gölgeler, yansımalar, yüksek çözünürlüklü dokular ve daha fazlasını görebilecekler. AMD ekran kartları ile oyunda geniş ekran 60 FPS çözünürlüğü de desteklenecek.

Far Cry 6 AMD FSR genel olarak oyunun en azından PC'de bugüne kadarki en iyi grafikli Far Cry oyunu olacağını vaat ediyor gibi görünüyor. Tabii hem Xbox Series X'in hem de PS5'in gücü düşünüldüğünde şüphesiz o iki konsolda da çok daha iyi görünecektir. 



Far Cry 6, 7 Ekim'de Amazon Luna, PC (Windows), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X ve Google Stadia'da çıkıyor.

Far Cry 6 Kaç TL Olacak?

Epic Games Store:

Far Cry 6 Standard Edition: 269 TL
Far Cry 6 Gold Edition: 449 TL
Far Cry 6 Ultimate Edition: 495 TL

PlayStation Store:

Far Cry 6 Standard Edition: 569 TL
Far Cry 6 Gold Edition: 809 TL
Far Cry 6 Ultimate Edition: 959 TL

Xbox Store:

Far Cry 6 Standard Edition: 600 TL
Far Cry 6 Gold Edition: 800 TL
Far Cry 6 Ultimate Edition: 950 TL
author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent