recent
Güncel Haberler

PS5 Güncellemesi Yarın, SSD Desteği ve Daha Fazla Özellik

Ana Sayfa
PS5 Güncellemesi Yarın, SSD Desteği ve Daha Fazla Özellik
© Future

PS5'in ikinci büyük yazılım güncellemesi bu hafta geliyor ve artık konsolunuza ekstra SSD ekleyebileceksiniz. Ayrıca birkaç UI geliştirmesi, PS Remote Play için yeni özellikler ve başka yükseltmelerde içeriyor.

PS5'in kutudan çıktığı haliyle yalnızca 667.2 GB kullanılabilir alanla ve Call of Duty: Warzone gibi 200 GB kurulum alanı gerektiren oyunlarla gelmesiyle, bunun yeterli olmadığı kısa sürede kanıtlandı. Hal böyle olunca konsolda uyumlu bir M.2 SSD disk almak birçok oyuncu için öncelik haline geldi.

Ek depolama desteği, Eylül güncellemesindeki en büyük yeni özellik olsa da, aynı zamanda biraz karmaşık olabilir. Yalnızca Sony'nin performans ve boyut konusundaki özel gereksinimlerini karşılayan M.2 SSD'ler uyumlu olacak. Sony ayrıca tüm M.2 SSD'lerin bir ısı emici ile takılmasını öneriyor. Tüm bu gereksinimler karşılandığında ve sürücü düzgün bir şekilde kurulduğunda, oyunları doğrudan yeni sürücüden indirebilir ve oynayabilirsiniz.

Yeni güncelleme ayrıca PS5'in kullanıcı deneyimine oyun içeriğini ve sosyal özellikleri görüntülemeyi kolaylaştıracak birkaç iyileştirme getirecek.

PS Remote Play Uygulaması, güncellemeyle birlikte mobil ağlar üzerinden oyun oynama yeteneği de dahil olmak üzere birkaç iyileştirme alıyor. Kullanıcılar, genel ağ kullanımlarını yönetmek için çeşitli tercih edilen video kalitesi ayarları arasından seçim yapabilir. Sony ayrıca mobil ağlardaki deneyimin mobil sağlayıcılara ve ağ ortamına bağlı olarak büyük ölçüde değişebileceğini söylüyor.

PlayStation 5'in Eylül üretici yazılımı güncellemesi Çarşamba günü sona erecek, ancak bazı özellikler 23 Eylül Perşembe gününe kadar yayınlanmayacak. Güncellemeye dahil olan tüm yeni özelliklerin tam listesi ve M.2 sürücülerinin ayrıntılı listesi için, Sony'nin PlayStation Blog gönderisine göz atabilirsiniz.

Bu arada 23 Eylül'den itibaren arkadaşlarınızın PS5 Paylaşım Ekranı yayınlarını PS Uygulaması üzerinden izleyebilirsiniz.

PS5 Depolama Gereksinimleri

Öncelikle, PS5'inizin en son sistem güncellemesini çalıştırdığından emin olmanız gerekir. Bu durumda, yeni M.2 SSD'nizi satın almadan önce aşağıda belirtilen özellikleri karşılaması önemlidir.

  • Arabirim: PCI-Express Gen4x4 destekli M.2 NVMe SSD (M Anahtarı)
  • Depolama: 250 GB - 4 TB
  • Desteklenen boyutlar: 2230, 2242, 2260, 2280, 22110
  • Isı dağılımı mekanizması dahil boyut: Genişlik: 25 mm'ye kadar
  • Uzunluk: 30/40/60/80/110 mm
  • Kalınlık: 11,25 mm'ye kadar (kartın üstünden 8 mm'ye kadar, kartın altından 2,45 mm'ye kadar)
  • Sıralı okuma hızı: 5500 MB/sn veya daha yüksek bir hız önerilir
  • Soket türü: Socket 3 (M Anahtarı)

Kurulum:


Ayrıntılı Kurumlum 
author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent