recent
Güncel Haberler

TikTok, 60 Dakikalık Videolarla YouTube'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Ana Sayfa
TikTok, 60 Dakikalık Videolarla YouTube'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Çinli teknoloji devi, Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere küresel çapta karşılaştığı zorluklara rağmen yeniliklerini sürdürüyor. TikTok, başlangıçta bir dakikadan kısa videolarıyla tanınırken, platformda yapılan bir format değişikliğiyle video süresi üç dakikaya çıkarıldı. Bu değişiklik, TikTok'ta devam eden diğer büyük yeniliklerle karşılaştırıldığında nispeten küçük bir adım olarak değerlendiriliyor.

TikTok 60 dakikalık formata geçiyor

TikTok'taki değişim rüzgarları hız kesmeden esiyor. TechCrunch'ın yakın tarihli raporuna göre, bazı TikTok kullanıcıları artık 60 dakikaya kadar video yükleyebilecek. Bu, platformdaki mevcut ortalama video süresine kıyasla 20 katlık bir artışı ifade ediyor.

Raporda, bu yeni özelliğin şu anda belirli pazarlarda sınırlı bir kullanıcı grubuna sunulduğu ve TikTok'un bu özelliği geniş kitlelere yayma konusunda henüz bir planı olmadığı belirtildi.

YouTube ile rekabet mi ediyor?

TikTok, içerik oluşturucuların daha ayrıntılı videolar üretme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni bir özellik sunuyor. Güzellik eğitimleri ve yemek tarifi tanıtımları gibi uzun videolar oluşturmak isteyen kullanıcılar, artık içeriklerini 60 dakikaya kadar yükleyebilecek. Bu işlevsellik, içerik oluşturucuların videolarını birden fazla bölüme ayırma ihtiyacını ortadan kaldırarak izleyici sadakatini artırmayı hedefliyor.

Şu anda, bu özellik belirli pazarlarda sınırlı bir kullanıcı grubuna sunulmuş durumda ve TikTok, bu yeni işlevselliğin kamuoyu tarafından nasıl karşılanacağını ölçmek amacıyla bir ön deneme dönemi yürütüyor. Eğer bu deneme başarılı olursa, TikTok, sektörde dünyanın tartışmasız bir numaralı platformu olan YouTube'a ciddi bir rakip olma yolunda önemli bir adım atmış olacak. Alphabet ekiplerinin TikTok'u potansiyel bir tehdit olarak algılamaya başlayıp başlamayacağını ise zaman gösterecek.


Kaynak: Techcrunch, Wccftech

author-img
Get4Games

Yorumlar

Yorum yok
Yorum Gönder
    google-playkhamsatmostaqltradent